düşük volt ile kontaktör nasıl çektirilir

üstat dimmer ne iş yaptı burda anlamadım? gerilim zaten düşük değilmiydi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hayır gerilim düşük değildi soruyu soran arkadaş 220V olan kontaktör 150-180v ta çalıştıramazmıyız demiş

bende 220v olan kontaktörün girişine seri dimmer bağladım ve kontaktör çekme gerilimi seviyesine kadar indirdim oda 185V'ta bobin çekinde gerilmi düşürmeyi bıraktım

başka kontaktörde olurmu bilmem
hadi kolay gelsin saatte 05:08 bu arada ;D
 
elektrik ' Alıntı:
spir azalttığında kesiti artırman gerektşiği için olmaz
hocam gerilim de düşüyor ama.220 volt için yapılmış bir kontaktörü daha düşük gerilimle çalıştırmak söz konusu
 
sipir sayısı azaltıldığında kesiti artırman gerekmez 220v için yapılan bobine 220 yerine 180v veriyorsak örneğin sipir 220 ise 180 sipire düşürdüğümüzde aynı işi görür.Ama voltaj aynı kalmış olsa idi sipir azaltıldığında akım artacağı için kesiti büyütmek gerekecekti.Örnek olarak 380v ac bobine sahip bir kontaktörü 24vdc gerilimle çalıştırabilirsiniz.
 
Korkmaz desing arkadaş, "dimmer" ile kontaktör çektirdi ama, yanlışımı hemen düzeltınız. Dimmer, ateşleme açısından dolayı frekansıda değiştirmezmı
. Dimmeri sadece akkor lambada kullanılır biliyorum,
 
kontaktör bobinine 250 v. 70 mikrofarat kondansatör paralel bağlarsam sanırım sorununu çözersin.
teşekkürler
 
220v'luk sayport kontaktörü 160V ta kadar çektirdim gerisi sizin işiniz ben deneme mi yaptım :)
 
bu denemeyi yaparken şunu gözden kaçırmayalım ama örn. kontaktörün çekmesi için 200v gerkiyorsa devrede kalabilmesi(konumunu koruyabilmesi için) daha az enerjiye ihtiyacı vardır mesela atıyorum 100v gibi. bunu değerlendirirken kontaktör 100v ta çekiyor diyemeyiz. lütfen dikkat (histerisiz eğrisi)
 
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.benim yapmak istediğim 150-180v u trafo kullanmadan en basit şekilde kontaktörü nasıl çektirebilirim.ve bunu yıldız/üçgen devresinde nasıl kullanabiliriz.saygılar.
 
Sayın orhan gökmen

Sayın korkmaz_design, gerekli deneyleri yapmış ve kanıtlamıştır. Açıklamalar yeterli olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,345
Mesajlar
925,580
Kullanıcılar
451,818
Son üye
kimyager

Yeni konular

Geri
Üst