düzenbaz pompa

yıldızdan üçgene geçerken yıldızın normalde kapalısını ve zaman rölesinin kontağını kontrol et senin sorun kontaklarda dosstum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sistemi denediğin enerjiyide kontrol etmeni de tavsiye ederim voltaj düşümüde akımın çoğalmasını sağlayacak siğortda gecikmeli tip değilse hemen tepki verecektir çünkü herzaman aynı şeyi yapmadıgını söylediğin için göz ardı edilmemesi gerekli.Başarılar.
 
yaa dostum sorununu yazdım senin anlamıyon mu?sen bu işten nasıl makina imalatçsınız bilmem ki?
8)
 
Arkadaşım çok yorum yapılmış ama en mantılılarını genç arkadaş ve sedat50 arkadaşlar yapmış
bende onları destekliyorum.
Kolay gelsin.
 
yıldız ve üçgen kontaktörleri özdeş olursa
ve elektriksel kilitlemede yapılırsa
çok daha az sorun yaşanır:)
 
sorun kesinlikle ve kesinlikle yıldız-üçgen rölesinden kaynaklanıyor.aynı şey 3 ay önce başıma geldi.eğer yıldız-üçgen rölesi çıkışlarından sonra elektriksel kilitleme de yaptıysan sigorta attırıyor.eğer kilitleme yapmazsan (tabi bunu göze alabilirsen) attırmıyor..şahsen ben alamadım.normal zaman rölesi kullan,problem çözülür.kolay gelsin.
 
yıldız üçgen rölelerinde yıldızdan üçgene geçme zamanından ayrı olarak yıldız kontaktörünün rölesinin bırakıp üçgen rölesinin çekmesi ara zamanı ayarlanır 50 ms neden 500 ms ye kadar vardır çoğunda 250 ms 50 amperlik bir kontaktörün main ve auxiliary kontaklarının on-off olma süresinden daha uzundur
bu ayarı biraz artırarak sorunu çözebilirsiniz aksi taktirde yıldız ve üçgen kontaktörleride değişik güç yada markadansa kontak açma kapama zamanları birbirlerini tutmayacağından kısadevre yaşanabilir.
Tabi kısa devrenin ndedeni iki kontaktörde aynı anda birbirlerini kitlemeye çalışmasından dolayıdır.
yıldız üçgen rölesinin enversör gecikme zamanını artırarak sorunarı giderebilirsiniz.
Ayrıca unutmadan diyeyim motor tipi devre kesiciler D tip olanlardır bu tipteki şalterler kalkıştaki 0.5 s mertebelerinde olan sargının ilk indükleme akımını görmez ve kalkışlarda ani açma yapmaz ve hizmeti kesmez şayet motorun çalışma akımının 5-10 amper üstü gibi seçme şansınız olur ve en ufak bir sıkışma yada faz ambiansında akım artacağından B karakteristikli gibi çalışacak ve motoru koruyacaktır.Bu tip devre kesiciler Startda D karakteristikli continious da B karakteristiklidir.
C sınıfı hat koruma sınıfıdır gecikmeli atar ama gecikmeden kastı mesela 25 amper bir C sigortanız var ve 30 amper çekilmeye başlandı belli bir süre servisi kesmemek için bekler akım düşmez ise açar motorların çoğunun yanma sebebide budur benim kanaatim bazı arkadaşlar sigorta atıyor diye
örneğin 25 amper nominal akımı olan bir motora 63 amper C sigorta takıyor bunun gecikme toleransı 70 amper civarındadır diyeim motorda bir sıkışma oldu ve aşırı akım çekilmeye başlandı termik bimesi ısınana kadar 8-15 sn sargının kavrulmasına yeter. Umarım bu bilgiler size yararlı olur

İyi çalışmalar dilerim...
Onur Taşçene
 
yıldız üçgen role yerıne normal entes er serısı zaman rolesı kullanırsan buyuk ıhtımalle sorun ortadan kalkacaktır termık aralıgı 25-40 olmalıdır ve motorun yıldızdan ucgene gecme zamanınıda gozden gecırmenı tavsıye ederım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,692
Mesajlar
929,049
Kullanıcılar
452,397
Son üye
otomasyon1es

Yeni konular

Geri
Üst