Dahlender Motorların yüksek devir-alçak devir sargıları nasıl bulunur?

arkadaşlar peki motora boşta yol verdiğimizde yüksek devirdemi daha fazla amper çeker yoksa düşük devirdemi...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bildiğim kadarı ile devir düştükçe yükselir...örn. üç adet motor ele alalım, kw değerleri aynı devirleri farklı olsun, bu durumda düşük devir en yüksek amper'i çeker, en azından pratik olarak böyle biliyorum, yanlışım varsa düzeltin, zararın neresinden dönersek kardır... fakat bu durum, tek sargılı çift devirli dahlender motorlarda, bağlantı şekline göre farklılık gösterir... Sayın ŞEF... Size bir sorum olacak cevap verirseniz sevinirim en azından fikrinizi almak isterim... çift sargılı bir dahlender motorda sargıların yeri değişirse, alt sargı üste üs sargı da alta alınırsa ne olur...düşük devir'in akımı boşta iken üçe katlanırmı??? düşük devir üstte iken alt'a alındı
 
Son düzenleme:
Dahlender sargılı motorlarda girişler arasında elektriksel bağ vardır. Dışarıya 6 uç çıkar. Besleme u-v-w'den verildiğinde büyük kutup küçük devir. u1-v1-w1'den verildiğinde küçük kutup yüksek devir alınır. Takım tezgah motorlarının hepsi bu şekildedir.
 
şefime teşekkürler
bilginin yeri bambaşka
 
Bana Dahlender Motor İle İlgili Geniş Kapsamlı Bilgi Ve şekilli anlatım lazım elinde olan varsa paylaşabilrmi yada site adresi felan varsa linki versin...dönem ödevim mutlaka lazım yardımcı olurmusunuz
konu dahlender motorun incelenmesi
 
Tamgaberi motor sarımlarında bağlantı şekliyle iki faklı kutup oluşturan bağlalantı türüne dahlender bağlantı denir .Dahlender bağlantıda birinci kutupile ikinci kutup sayısı iki katıdır küsüratlı olmaz örnek 750 d/d 1500 d/d 1400 d/d 2800 d/d dahlender bağlantılı motor 900 d/d 1400 d/d dahlender olmaz ayrı kat sargıvardır . cif devirli motor eteketi yy ücken senboleri motorun ic bağlantısıyla alakalkalı. Motor kılemens bağlantı şekli kılemens kapağında yazar . Günümüzde yarım gaberi üc devirli motorlarvar sirkilasyun ponpaları 1600 d/d 1800 d/d 2300 d/d motordan dokuz uc cıkıyor 2 ücken bir yıldız r s t sabit
 
ii günler bende ikitane motor varda motor etikentinde
400 üçgen / 690 yıldız 14.8A / 8.5A 7.5kw 1442 min
480 üçgen / 830 yıldız 14.8A / 8.5A 9kw 1725 min bunlardan başka birşey yazmıyor bu motoru nasıl bağlamam gerektiğinde yardımcı olurmusunuz şimdiden yardımlarınız için tşkkürlr birde bu motor dahlender mi yoksa diğer motorlardan mı ?
 
Selam.
Bu motor dahlander değil (Dahlander tek sargıda birbirinin katı oalan iki devirli motorlardır)Motor çift sargılı olarak görünüyor.Biz ilk sıradakı seçeneği değerlendirelim.
Bu motoru Ülkemizdeki şebekede fazlar arası gerilimin 380 Volt olması gerçeği ile değerledirmek gerekirse 400 Volt Üçgen seçeneğini değerlendirmemiz lazım.AC motorların artı eksi Şebeke geriliminin yüzde 10 toleransı olduğunu varsayarak bu değerlendirmeyi yapıyorum.Ancak siz yinede motoru Yüke verdikten sonra akımı ölçün.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,889
Mesajlar
921,369
Kullanıcılar
451,032
Son üye
ercango

Yeni konular

Geri
Üst