Sıvı seviye rölesi arızalandığında direklemek, yani çıkışları köprü yapmak sakıncalıdır. Kuyuda su olmadığı halde su varmış gibi pompa susuz çalışacağı için yanar. Ama illa köprü yapmak istiyorum diyorsanız röle üzerindeki 1 ve 4 nolu klemensleri köprü yapmak yeterli. Aynı şekilde faz koruma rölesi için de 1 ve 4 nolu klemensleri köprülemek gerekir. Faz koruma rölesinin de köprülemek sağlıklı olmaz. Fazın biri kesildiği halde motor devreden çıkmayacak ve bir süre sonra motor yanmaya başlayacaktır.panoda sıvı seviye rölesi arızalanırsa devre üzerinde hala duruccak ama direklicez nasıl direklenir sıvı seviye rölesi pek anlamıyorum soruda hata olabilir kusura bakmayın
Bazı sıvı seviye rolelerinde 4 no'lu kontak yok Şefim. Bu sefer de 1 ve 3 no'lu kontakları mı köprüleyeceğiz?Sıvı seviye rölesi arızalandığında direklemek, yani çıkışları köprü yapmak sakıncalıdır. Kuyuda su olmadığı halde su varmış gibi pompa susuz çalışacağı için yanar. Ama illa köprü yapmak istiyorum diyorsanız röle üzerindeki 1 ve 4 nolu klemensleri köprü yapmak yeterli. Aynı şekilde faz koruma rölesi için de 1 ve 4 nolu klemensleri köprülemek gerekir. Faz koruma rölesinin de köprülemek sağlıklı olmaz. Fazın biri kesildiği halde motor devreden çıkmayacak ve bir süre sonra motor yanmaya başlayacaktır.