Sayın kontrolkalemciler! Son zamanlarda sıvı seviye rölesiyle ilgili çok sayıda istek olduğunu farkettim. Ülkemizde ve bütün dünyada yaşanan su kıtlığı nedeniyle artezyen kuyuları açma çalışmalarıda hızlandı. Haliyle biz elektrikçilere de pano montajı işi çıkıyor. Sitemizde bazı arkadaşlarımızın ihtiyacı olan sıvı seviye röleli bir panonun tüm elemanlarıyla birlikte komple şemasını gönderiyorum. Çizimi biraz resim, biraz şema olarak çizdim. Daha önce pano montajı yapmamış genç arkadaşların zorlanmaması için detaylı olarak çizdim. Güç devresi ayrı, kumanda devresi ayrı değilde her ikisini tek şemada çizdim. Şema hakkında detaylı bilgi vermek gerekirse; e1 motorun amperine uygun trifaze w.otomat, c1 kontaktör, e2 termik röle, MK-01 3 faz koruma rölesi, LLM-02 sıvı seviye rölesi. Röleler entes marka olup, diğer markaların klemens bağlantıları farklılık gösterir. Kontaktörün, sinyal lambaların ve rölelerin nötr bağlantıları çizim karışmasın diye çizmedim. N harfi ile gösterdim. Teknik konularda detaylı bilgi isteyen arkadaşlara bilgi verebilirim. Takıldığınız yerleri sorabilirsiniz. Arkadaşlar bilgisayarda autocad ya da diğer programları kullanamadığım için şemayı elle çizdim. Ufak tefek hatalarımı görmemezlikten gelin. HOŞÇAKALIN.