bulzaf cok tesekkür ederim dostum.Allah razı olsun haftalardır bu konuyu arıyorum bulamıyorum aslında yapmak istedigim sey bir imgeyi sinyal seklinde islemek;mesala fft,dft fouerier gibi dönüsümleri biliyorum ama nasıl ortaya cıkmıs esas mantıklarını cözemiyorum mesala resimde bir piksel sinyal olarak ne anlama gelir her rengin bir dalga boyu var ama resim sinyalinde yüksek frekans nasıl olusur ne ise yarar...resimde kirlilik yaptıgı nasıl anlasılır yabancı kaynaklara bakıyorum ama yine bir anlam cıkartamıyorum benim istedigim
bir resimin bütün sinyal özelliklerini bilecem ona göre belkide fouerier dönüsümleri gibi formüller gelistirip onu islyecem ama bunun icin dalgaları bilmek gerekmi yani resmin sinyal yapısına hakim olmak icin ne kadar bilgiyi nerden ögrenebilirim
artı olarak birazda video sıkıştırma ile ilgileniyorum..video olusumu ile ilgili piyasada satılan internette olan türkce yabancı pek cok kaynak var tvnin video kameranın calısmasını bir elektronikci kadar bildigimi zannediyorum...ancak onlarıda tam acıklayıcı bulamıyorum. mesala bu kitaplarda ben hic yüksek frekans resimde kirlilik yapar diye duymadım yoksa benmi bilmiyorum.analog kameranın
Elektronik mantıgını ögrensem sorunu cözebilirmiyim...
ayrıca sizlere birsey daha soracam matlabda felan hazır olarak dft,fft formülleri var ve biz hic elektronige girmeden sinyal bazında resmi bilgisyarda isliyoruz...bu su anlamamı geliyor...sinyalin dft gibi bir formülü bulunuyor...ve bilgisayara dıgıtal olarak aktarılıyor...yoksa analog olarak islenmez degilmi
sorum biraz kaırısık olduysa özür dilerim...ama yardımcı olursanız cok sevinirim..saygılarımla..