dc ac yardım

elimde 12v ac ile calışan bir anfi var ben bunu aracımda kullanmak istiyorum ancak araç aküsü 12v dc
12v dc yi nasıl 12 v ac ya dönüştürebilirim

sn abdullah akgl,
12v ac gerilim ile çalışan amfi nin besleme devresinde ac gerilim dc ye dönüştürülür. besleme katını incele , ac gerilimin dogrultuldugu diyot veya köprü diyot un DC çıkışlarına 12v DC verebilirsin ( voltaj polaritelerine dikkat edilmeli veya ters baglatıda koruma amaçlı uygun akımlı diyot kullanılmalı).................

öncelikle teşekkür ederim ilgilendiginiz için
anfinin besleme ucunda köprüdiyot bulunmamakta onun yerine RS405L isminde bir parça mevcut onun cıkışlarında 6A 80V yazmakta

yazıları okunur şekilde fotograflayın anfinin marka ve modelinide etiketinden iletin daha saglıklı bilgi alabilirsiniz.

arkadaşım anfi girişin Ac olabilir fakat içerisinde doğrultma devresiyle mutlaka Dc ye çevrilir ve anfi devresine DC besleme olarak dağılır. Sana tavsiyem Aracın 12v Dc sini Trafonun çıkış uçlarına bağlaman. Artısına Eksisine dikkat etmene gerekte yok devre üzerindeki RS405L köprü diyot artısıyı eksiyi doğru yere ayıracaktır merak etme. Trafonun Girişi değil Dikkat et çıkış uçlarına bağlaman lazım. Ve trafonun sekonder sargısının (12 vAC Çıkış bacakları) tek bacağını devreden ayır ve izole et. Trafonun çıkışını devreden ayırmayı unutursan sonuç olarak trafon sizlere ömür olur bu önemli. Dediklerimi uygularsan %1500 Çalışır anfin. Kolay gelsin. .;)
*NOT: Tavsiyem sizin verdiğiniz bilgilerin doğru olduğu kabul edilerek yazılmıştır.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,879
Kullanıcılar
452,748
Son üye
Baranturk34.

Yeni konular

Geri