DC motor kontrol problemi ?

tucano

Üye
Katılım
4 Eki 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Küçük DC motorun tristörle kontrolünde tristör yalıtıma gidiyor nedeni nedir sizce? Normalde geytine tetikleme yapınca iletime devam etmesi gerekmiyormu acaba?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar fikri olan yokmu? Sizin uğraştığınız projeleri görünce sizin için basit bir problem olsa gerek?
BAsit tristör tetikleme devresinde lamba yerine küçük dc motor bağladım geyt tetiklemesi kesilince motor duruyor normalde çalışmasına devam etmesi gerekmiyormu?
 
Tristörün kesime gitmesi için bir sebepte, anot katot akımı kesilirsede tristör kesime gider. Dc motorun kollektör dilimlerine basan kömürün kısa süreli kesintisi sebep oluyordur. Çözüm olarak motora paralel uygun bir direnç bağlamanız olabilir. Trisitör akımını kurtaracak direncin ısısınıda göz önünde bulunduracağınız tristörden birkaç mili amper geçmesini sağlıyacagınız direnç işinizi görecektir.
 
Trıstorun ıletıme gecebılmesının baska bır sartı da ( geyt ateslemesınden farklı olarak ) anot kısmının katot kısmına gore daha pozıtıf olması gereklılıgıdır.. Motor bagladıgında motorun yuksek gerılım dusumunden dolayı trıstor uzerınde kucuk bır gerılım dusumu meydana gelir.. Bundan oturu trıstor ıletıme gecemıyor olabılır.. Yukarıda arkadasın soyledıgı gıbı beslemenı artırman gerekeblır..
 
Teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için küçük bir dirençle sorun bitti.Teşekkür...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,720
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst