haberleşme çeviriciniz takılıyken Bilgisayarıma sağ tıklayıp Yönet seçeneğine tıklayın açılan pencerede aygıt yöneticisine tıklayın orada COM yazılı bir seçenek olacao oranın resmini koyarmısınız buraya

tekrar nasıl haberleşebilirim veya plcyi dışarıdan fiziki olarak resetleyebilirmiyim

arkadaşlar orada bi sıkıntı olacağını sanmıyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
siz dediğim yerin resmini koyarmısınız

bunlar

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    87.4 KB · Görüntüleme: 46
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    4.9 KB · Görüntüleme: 47
Yanılmıyorsam sizin wpl ayarlarından COM10 seçmeniz gerekiyor ve haberleşme istasyon numarası 17 olmalı

evet öyle olması gerekiyor ve yaptım yinede olmadı

peki plc yi dışarıdan fiziki olarak resetlemenin bi yolu varmı

shox bana yolladığın programı senmi yazdın

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tüm cihazları birbirinden ayırıp sadece plc ile bilgisayarı birbirine bağlayın.
Ardından pc-plc haberleşmesini com10 istasyon 17 olarak ayarlayıp deneyin.

Bilgisayar masaüstümü dizüstümü?

Birde bağlanmaya kalktığınızda herhangi bir uyarı alıyorsanız ekran resmini eklermisiniz.

Size verdiğim bütün programlar kullandığım programlardır ve çalışmakta olan makinalarda yüklüler. Sıkıntının sizin bağlantı ekipmanlarından kaynaklandığını düşünüyorum kablo yada çevirici olma ihtimali yüksek. Fiziksel reset olayını araştırıyorum dökümanlarda. Bulunca yazacağım siz bağlantı denemesi yapmaya devam edin mutlaka bağlanması gerekiyor ben kullanıyorum çünkü.

arkadaşlar sorunu buldum sorun kullandığım wplsoft versiyonuyla alakalıymış vplsoft2.20 sürümünü indirdim hemen bağlandı

Güzel. Programları deneyin takıldığınız yerleri yazın olayı anlamanıza yardımcı olurum.
Verdiğim örneklerin içinde açıklamalar mevcut onlara dikkat edin ve dökümanları okuyup anlamaya çalışın. Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
130,074
Kullanıcılar
453,074
Son üye
accbeatz

Yeni konular

Geri