Özel sektör kişinin gelişmesi için iyiyse (umarım 1 yıl sonra bu fikrinde değişmez) , piyasadaki insanlar niye şikayetçi o zaman?? Niye polislik yada itfaiye eri olmak için 30 küsür yaştaki mühendis adamlar sınava giriyor? Özel sektörün tek iyi yönü, sonradan devlete girdiğinde o işin kıymetini bilmek olur.Kpss den 90 küsür olup atanan bir insanında tembel yada işi sevmeyen olabileceğinide pek düşünmüyorum. Benimle mezun arkadaşlarımdan özel iyi diyenler, okul zamanında sınavlarda kopya çeken, derslere doğru düzgün girmeyen, sınavdan önceki 1-2 gün fotokopilerden çalışan adamlardı, onların hiç biride sınava 6 ay sıkı olarak çalışabilecek adamlarda değiller vede eminim kamuda uygun bir pozisyon olsa benim gibi devlet isteyen birinden bile çok hızlı giderlerdi. Atıyorum kamuda uzman yardımcısı olarak girdim, ondan sonra özel sektöre girer miyim veya arkama bakar mıyım? Bir düğün bir cenaze olur, o bölgenin kaymakamı vs. devlet erkanı katılır, hiç bunu düşündünüz mü? Biraz resime uzaktan bakınca olay daha iyi anlaşılır. Bu konuda boş gezen mühendisler için kamu ideal diyenler, başka bir konuda başka yönde tavsiye ediyor, başka biri mühendislerde kamuda hiç bişey yapmadan 3 bin lira alır diyor, bir bakmışsın adam kpss hazırlık setlerini takip ediyor, biz niye bu hale geldik.