Aklın yolu bir, ne güzel insanlar özel sektörü seçsin, rakibimiz azalmış olur, bizda napalım 3 kuruş maaşla körelir dururuz artık.
)
Ben 3. sınıfta iken bir üniversite hocamız, çalışma alanı olarak devlete karşı çıkmıştı. Mesleki olarak size katkı sağlamaz, sıradan bir memur olursunuz, bunun için üniversite okumuyorsunuz demişti. (Kendisi yaklaşık 20 yıldır maaşını devletten alan biri, dikkatinizi çekerim)
))). Neyse bu adamın oğluda bilgisayar mühendisliğinde okuyordu. Sonuçta 2011 yılında bu beyimiz oğlu kpss atamasıyla devlet hava meydanı işletmeleri İstanbul bölümüne girmiş, dün haberim oldu. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vay arakadaş bak adam bize ne öğüt veriyor ama oğlu ne yapıyor.Yazıklar olsun bu tür insanlara.
Biz üniversitede sanki elalemin şirketine köle olmak için okuyoruz. Sanki devlette çalışmak utanç verici kabahat. Şantiyede çalışırsam tam mühendisim, devlette çalışırsam ezik mühendisim. Yok ya!!
Ben işi öğreniyorum ayağına 800-1.000 lira çalışacağım 4 yıl mühendislik+ingilizce ile, o sırada açıköğretimden mezun kişi 21 yaşında polis olacak 3 bin lira cepte, 27 yaşındaki üsteğmen 3.500 lira alsın, yeni mezun fizik tedavici 3.500 lira alsın. Ben kendimi geliştiriyim dimi, hadiyin ordan!!!!!!! Kendimi geliştirince 10 bin lira mı kazanacam???
Ben kendimi geliştirip ücretimi arttırdığım zaman,o sırada kamudaki adamın maaşı yerinde durcak mı? Yaklaşık her sene %10 zam geliyor kamu personeline. 3 bin liranın bile %10 nu 300 lira eder. Kamuda yerine göre lojmanda var kreş de var, bunlarıda hesaba kattın mı? Özel diyenler hiç emeklilik yaşı yada ekonomik krizlerden bahsetmiyor, sanırım onlarla biz başka dünyalarda yaşıyoruz.
Esas sorun insana saygı kültürümüzde yok, kobi işverenlerin çoğu cahil. Kültürel birikimleri yok, sosyal aktivetileri yok. Çalışanı bir masraf kalemi görüyorlar. Ne yaparsan yap yaranmayacağın bir durum var.
Kusura bakmayın, ben benimle yaşıt babasın iş yerine geçmiş bir kişiden patronluk taslamasını çekemem. Yada 3 kuruş sermayayle piyasaya atılacak kadar girişken yada turkcelin ceosu alaocak kadar süpermen değilim.!!! Aslanlar gibi devletimde çalışır; milletime hizmet etmeyi, patronumun daha çok kazanması için çalışmaya tercih ederim, lafımız anlayana!!!!