Devre makinesi

zodehala

Üye
Devre plaketini (yani veri yolunu ) çıkartan makinenin ismi nedir türkiyede var mıdır?

Devre plaketini (yani veri yolunu ) çıkartan makinenin ismi nedir türkiyede var mıdır?

arkadaş sorunuzu baskı devre plaketini yapan makinanın ismi nedir şeklinde algıladım .buna göre baskı devre tek aşamada cıkarılamaz bu yüzden tek bir makina ile yapılamaz aşamaları merak ediyorsanız 1)bilgi işem aşaması 2)plotter aşaması 3)şablon aşaması 4)kalıp alma aşaması 5)cnc delme kesme aşaması 6)aşındırma aşaması 7)scoring aşaması 8)yüzey temizleme hal lehim kaplama aşaması 9)elektriksel test aşaması .tabii ki bu aşamaları ayrı ayrı makinalarda yapıldıgından tek bir makina ismi veremiyorum ama sizi mutlu edecek ise bu tür makinalar ülkemizde vardır vede üretim kalitelerinden dolayı ürünleri ihrac edilmektedir

Prototip amacli baski devre ihtiyacinizi karsilayacak makine uzerinde uzun suredir calisiyorum. Bitmesine cok az bir zaman kaldi.

Yurtdisindaki rakiplerinden cok daha ucuz olacak. Takim boyunu otomatik olcuyor.

Pahali rakiplerinden eksigi, otomatik takim degistirme ozelliginin ve kazima kalitesini arttiracak 60 bin dev/dak gibi yuksek devirli motorunun olmayisi.

Detaylar icin tiklayin.

profesyonel olarak baskı devre imalatı yapmayı düşünüyorum.bu bahsettiğin makineler neler isimleri neler ve nerden temin edebilirim bununla ilgili bilgin varmı ? baştan aşağı makinelerden çıkacak devreler ve otomatik olcak.böle bişey mümkün mü? mümkün değilse çok cüzi rakamlara yapan firmalar var.bu firmalar nasıl yapabiliyor =)

cnc makinası
Alper YILDIRIM
@hacettepe.edu.tr
bu arkadaşımız bu tür işlerle ilgileniyormuş.

Moderatör tarafında düzenlendi:
PCB baskılı devre yapmak kazıma yontemıyle olur ama bence amatör işi olur CNC ıle denedik yaptık seri olmuyor bırkere ikincisi 0.10 mm yollar çizmek zorunda kalıyor baskı devre yapanlar bunu kazıma yontemıyle çok zor bence en mantıklısı kımyasallarla serigrafı veya benzer şekılde yapılan kartlar ben devreyı çiziyorum baskı devre yapanlar var gonderıyorum bır haftada geliyor çift yuzlu delık içi kaplama maskesı delıklerı delınmış uğraşmaya değmez enazından benım için oyle amatör işi bende zamanında çok uğraştım boşuna zaman harcamışım lazer printerden çiktı alıp ütüyle plakete geçirmek asitte çözmek delık delmek vs.vs prototıp deneme kartıda olsa istanbulda bu işi profosyonelce yapanlar 50 tl 80x100 ebadında PCB baskı yapıp gonderıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…