Devre Tasarımı

eğer mikroişlemci le tasarlamamı istersen yardımcı olurum. motorların hareket etdirdigi mekanizmada sonlandırma siwici felan yokmu.
 
eğer bir mikrodenetleyici yardımıyla bu işi yapmak istiyorsan forumda benzer konular var. Programlama kısmını biraz incelersen orada bir motoru çift yön kontrolü yaptırtan örnek kodlamalar mevcut. Durdurma işlemini pic'i resetleyerek yaparsın sıkıntı olmaz. Bir de yanlış hatırlamıyorsam bunun için hazır bir entegre mevcuttu. L298N diye bir entegre olması gerek. 1A'e kadar köprüsüz motor kontrolü sağlayabilirsin. Biraz araştır,kitaplarda falan örnek olarak verilir çift yön kontrol kodları. Olmadı gidip malzeme tedarik ettiğiniz dükkanın birine durumu anlatıp parayı verip devreyi yaptırırsınız. Yoksa öğrencilik bitmez :)
 
Son düzenleme:
bir pic16f877 ve bunların PWM Modüllerini hız ayarı için ;) iki adet çift kontak role (roleri motoru yön değiştirmekte kullanacağız ) bir kaç transistör roleleri ve Motoru sürmek için.. ve diğer zalazingolar, direnç kondansatör 7805 güç kaynağı buton falan :)

tabi birde internetten bulunmuş PWM motor kontrol dökümanları ve Derleyicisi.. Kolay gelsin..

Yok hiç Mikrokontrolör yada işlemci kullanmak istemiyorsan Roleleri yine yön değiştirmekte ve NE555 Pwm üreterekte motorlar kontrol edilebilir..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
az laf çok iş

heralde kamera için jimyjb kontrol devresi arıyosun,yada değil bilmiyorum aşağıdaki devreyi yapabilirsin.

devreyi yaptıktan sonra yazarsan hex dosyayıda gönderirim. bu devreden iki adet size gerekli

kolay gelsin
bu devre işini rahatlıkla görür
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst