Direnç yardım

Arkadaşlar elimde 4 tane 100w led var. 30-34 v arası çalışma gerilimi bunları paralel bağlayıp 36v 400 bir kaynaktan beslemem gerekiyor. ama kaç ohm ve kaç watt bir direnç seçmem gerektiğini hesaplayamadım. yardım ederseniz sevinirim.

Merhabalar,

Ledlerinizi sürme şekli nasıl ise o şekilde sürmenizi öneririm. Ledlerin datasheetinde yazar. Sabit akım modunda olduğunu düşünüyorum. Sadece direnç ile ledi sürmek ledlerinizi korumayacaktır.

Uygun bir led driver ile mümkünse her biri ayrı ayrı sürülmelidir.

Tek bir güç kaynağı ile dördünüde süreyim derseniz olduki biri arızalandı driver bu akımı üçü üzerinden akıtmak isteyecektir. Bu durumda bu üç ledi hasarlandıracaktır.

Hocam ledlerin datasheet ine ulaşamadım ama güç kaynağım dc 36v. Uygun amper ve voltajda sürücü bulamadım. Var olanların fiyatları çok afaki. O yüzden bu yönteme baş vurdum. Ledleri korumak için direnç lazım onunda hesabını yapamadım

Ledleri nereden aldınız ? İnternetten mi aldığınız yerin bir web adresi var mı?

100 watt ledlere göre kaç amper çekiyor bir öğrenmek lazım. Link verirseniz incelemek isterim.

Gitt
Ledleri nereden aldınız ? İnternetten mi aldığınız yerin bir web adresi var mı?

100 watt ledlere göre kaç amper çekiyor bir öğrenmek lazım. Link verirseniz incelemek isterim.
gittigidiyor verilen tek bilgi 30-34v 100watt

o zaman basit hesapla 100/34=2.94 amper güç kaynağı lazım. Bu hesabı verdiğiniz değerlere göre yaptım.

Şöyle internette yaptığım araştırmada aşağıdaki linke ulaştım. Fiyata ve satıcıya takılmayın ben o linkte trafoyu örnek göstermek için ekledim. Satıcı ile hiçbir alakam yoktur.

Satıştaki trafonun üzerindeki yazan değerler hesapladığımız değerlerle örtüşüyor. Size lazım olan böyle bir sürücüdür.

Not sürücü üzerindeki model bilgisinden farklı sitelerde de bu sürücüye ulaşabilirsiniz.

Bu tür bir sürücü olmadan kuracağınız devre akım kontrolü sağlamaz ise ledinizin çalışma ömrü çok kısa olacaktır. Ayrıca ledinizide çok iyi bir soğutucuya monte etmenizi öneririm ısınacaktır soğutmazsanız lediniz bozulacaktır.

ilginiz için teşekkürler hocam ama bu sürücü 4 led i beslermi(4 eşdeğer 100w led)

ilginiz için teşekkürler hocam ama bu sürücü 4 led i beslermi(4 eşdeğer 100w led)

Hayır bu sürücü bir Led içindır. 4 Led için dort ayrı led surucu almanız gerekir. tek sürücü ile 4 ledi sürebilen için daha güçlü sürücü bulmak lazım varımdır onuda bilmiyorum.

4 Led için de 20- 40 volt 12 amperlik sürücü bulmak lazım araştırmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…