tp4056 lar benim bildiğim pili şarj esnasında korur,boşaltım esnasında değil,çünkü çıkışları pile gider ve pilden de kullanılacak elemana gerilim gider,yani tp ler pil ile kullanılacak eleman arasında olmadığı için ki olamazda zaten amacları ve bağlantıları o şekil değil,bunun için yani hem şarj hem deşarj için bms devreleri var ancak bms devreside aşırı akıma karşı korur ancak led zaten bms devresinin devreye gireceği şekilde ilk çalışma anında yüksek amperlere varan örnek matkap 18650 çalışma anı gibi bir akım çekmeyeceğine göre bms devreside gereksiz olur,şarj için 18650 de tp4056 kullanılabilir onun yanında voltaj sınırlayabilen dc devreler var küçük 15-20 tl bandında,bunlardan 1 adet edinip pili tp4056 ya ve pilin + - çıkışını diğer devreye girerek voltajı kullanılacak lede göre sabitleyip 18650den voltaj sınırlayıcının en düşük çalışma gerilimine gelinceye kadar faydalanabilir,sonrasında devre zaten devre dışı kalır gerekli voltajın altına düşünce ve böylece hem pil hem led sağlıklı bir şekilde kullanılabilir tabi bu dönüştürücüde giriş voltajının 3.3v dan başlayanlarının fiyatı pahalı biraz ancak 2 adet seri 18650 kullanarak xl4005 devresi(15tl) kullanabilirsiniz,giriş 5v çıkış 1.25-32v arası,kullanılacak led sayısına göre voltajı ayarlarsanız akım zaten otomatik olarak bu devrelerde ayarladığınız voltaja göre verilebiliyor,yani güç kaynağı gibi hem akım hemde voltaj sınırı ayarlayamıyorsunuz çünkü ucuzlar,2 pili 5v a düşene kadar kullanırsa pilin tekinde 2.5v a kadar gerilim düşümü olur,18650 lerde pek istenen bir durum değildir 3v altı ancak siz çıkma laptop pilleri kullanacağınız için pekde sorun olmaz pil ömrü açısından,yok eğer 3v altına inmesin derseniz şarj gidiş süresini kullanacağınız ekipman sonrası test edip süreyi bilirseniz ona göre tekrar şarja takabilirsiniz yada ledli pil kapasite devreleri var minik onlarla takip ederseniz sanırım bu da bir çözüm olabilir kullanılacak yer ve yerin büyüklüğüne göre göreceli olarak,naçizane böyle birşeyler düşündüm yanlışım var mı bilmiyorum bende usta değilim ama mantıken böyle uygun görünüyor.