Direnç yardım

Kaba taslak şöyle bir hesap yaptım. İncelerseniz sevinirim

IMG-20161122-WA0000.jpeg

Şöyle göz gezdirdim. hesaplamalar doğru gibi. Daha önce de bu konuyu forumda tartışmistik.

Sürücü kullanmanızı asıl nedeni ledin sıcaklıkla iç direncinin hızlı şekilde düşmesidır.

Eğer iç direnç düşerse led güç kaynağından daha fazla akım çekmek isteyecek. bu noktada direnç bu fazla akım çekimini durdurabilir se olur. Ölçmek biçmek lazım. Ama profesyonel firmalar bu gibi lehlerine sürmek için sabit akimli güç kaynağı ile sürmeyi tercih ediyorlar.

Şöyle göz gezdirdim. hesaplamalar doğru gibi. Daha önce de bu konuyu forumda tartışmistik.

Sürücü kullanmanızı asıl nedeni ledin sıcaklıkla iç direncinin hızlı şekilde düşmesidır.

Eğer iç direnç düşerse led güç kaynağından daha fazla akım çekmek isteyecek. bu noktada direnç bu fazla akım çekimini durdurabilir se olur. Ölçmek biçmek lazım. Ama profesyonel firmalar bu gibi lehlerine sürmek için sabit akimli güç kaynağı ile sürmeyi tercih ediyorlar.
peki düzgün bi soğutma nasıl olur

Düzgün soğutma yapman için Led e uygun aleminyum Alman gerekli eğer cob Led kullanacaksan mutlaka bunun soğutma işini iyi yapman gerekli yoksa Led i çöpe atarsın aleminyum Led soğutucu diye ara uygun olanı al

Sent from my iPhone using KontrolKalemi Forumu mobile app

Örnek bir görsel aklınızda yer etmesi için faydalı olur. Arkada fan olmasında da fayda var.

-font-b-100W-b-font-100-Watt-White-High-Power-font-b-LED-b-font.webp

Netten vidyo örneklerine bak seninkinden daha güçlüsü bile var!

Ledler yapıları itibarıyla ısındıkça iç dirençleri
düşer ve fazla akım çekmeye çalışırlar, kısır döngü
kısa sürede ledlerin bozulmasına sebep olur.

Bu nedenle güçlü ledlerin akım sınırlaması ile
sürülmeleri gerekmektedir. Yani direnç ile sınırlama
uygun olmayacaktır.

Öncelikle hazır satılan led sürücüleri öneririm. Ama
siz kendim yaparım derseniz aşağıdaki örnekler
uygun olacaktır. Hesaplamalarını kendiniz yapabilirsiniz...

https://goo.gl/sSk5iN

20yıl önce ledler ısınmaz 20-60mA 1,5v-2,8v arası çalışır derlerdi...

Forum istatistikleri

Konular
130,143
Kullanıcılar
453,223
Son üye
Shentyurk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri