Display arızası

elimde ısıtınca sensörü displaydeki karakaterler değişiyor ama tam yanmadığı için bir değer alamıyorum ama ortadaki display lendiliğinden yandı daha önce parmağımla alt takımına dokununca yanıyord ..

ilk hanede 20 li yada 30 lu bir rakam çıkması lazım. Yanmaması gereken segmentler yanıyor. Bunu anlayamıyorum. Devrede bir sorun var ama ne?

Elinle ısıttığında ve soğumaya bıraktığında ortadaki displeyde rakamlar normal düşüp yükseliyor mu ? Hadi soldaki display yanlış gösteriyor bunu anlamadım ama ortadaki display de doğru göstermiyorsa sorun pic in yazılımında olabilir.

Pic i yazmadan önce içindeki eski yazılımı silip tekrar atmak gerekebilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başka bişey gelmiyor.

Birde displayi ölçü aleti ile soldaki ilk displayi direnç löçme konumunda her segmentin yanıp yanmadığını kısa devre varmı kontrol edermisiniz. Umarım displayin içindeki segmentlerden biri kısa devre değildir. Buda sıkıntı oluşturabilir. Segmentlerin sağlam olduğunu kontrol edermisiniz.

Kolay gelsin.

şimdi yazılımsal olduğunu sanmıyorum çünkü bu devreyi başka bir pcb şemaile yaptım saat gib çalıştı devre fakat şöyle bişey var bilmiyorum enmli mi ? ölçü aletini diyot test kademesine alıp ortak anot katot belirmesi yaparken segmentlerden bazıları çok parlak yanarken diğerleri çok az yandı acaba display bozuk mu display nasıl kendi içinde kısa devre oluyor acaba ??

Displayinizin içinde noktada dahil 8 led var. Bu ledlerden haddinden fazla akım geçtiyse ledlerden biri veya birkaçı arızalanmış olabilir. Yada lehim yaparken displayin bacağını aşırı ısıttıysanız o segmentin ledi arızalanmış olabilir.

Görünüşe göre devreyi önünüze aldığınızda noktayı gösteren led displayiniz sağlam görünüyor. Onu söküp en soldaki hane ile yer değiştirip deneyebilirsiniz.

Bence led displayi bir 30 bacaklı yada varsa elinizde LM35 sensörü taktığınız soketten lehimleyip ona geçirseniz daha iyi olurdu. Başka projelerinizde böyle yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

hımm anladım hocam bir bakim aynı şekil katoto displey varsa deiştirmeye çalişim ...

son çare displayleri değiştirecem ..

Displayden tam olarak arızalı olduğundan emin olun 5 volt bir kaynakla 330 ohm bir direnci seri bağlayıp ledleri tek tek deneyebilirsiniz. Direnç değerinden tam emin değilim sizin devrede 330 ohm kullanıldığı için dedim. hesaplanabilir ama .

Kolay gelsin.

usta elimde bir tane çıkma display vardı solsan birinci displaye onu taktım durum aynı parçacı açık olsaydı sıfır display alacaktım elimdekini denedim olmadı durum aynı devreyi çizen arkadaş yarın ona gönderecem birde o baksın gına geldi valla namussuz neden böyle oldu anlamadım ?? : :( :(

Ben birazdan orjinal devre ile seninkini karşılaştıracağım.

Mümkünse ekledinmi hatılamıyorum varsa proteusta şema ve pcb dosyanı eklermisin. Bakayım

tabi hocam özelden göndeeyim ares ve isis çizimini bu arada sizede çok teşekkür ederim kaç gündür uğraştınız emek verdiniz ...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,343
Kullanıcılar
453,638
Son üye
tırcı7106

Yeni konular

Geri