Display arızası

Tekrar merhabalar..

Devrenizde yapılan ilk hatayı buldum.

1- Devrenin orjinalinde takip ederseniz 74 serisi entegrenin 11 nolu ucu devrenizin 1. ve 2. displayin G1 ( 9 ) nolu pinine gidiyor. Yine 74 serisi entegrenin 12 nolu ucu ise devrenizin 1. ve 2. displayin F1 ( 10 ) nolu pinine gidiyor.

2- Sizin devrenizde ise bu pinler ters çizilmiş.

Düzeltmek için aşağıdaki resimdeki iki atlama kablosunu sağdaki şekilde çapraz bağlayıp denermisiniz.

Dikkat kablolar birbirine temas etmemelidir. izoleli bir kablo kullanınız.

Deneyip sonucu bana yazarmısınız ?

Adsız.png

EĞER OLURSA VARA ÇOK SÜPER OLUR İNŞALLAH ÇALIŞIR BU SEFER ... :)

serkan hocam biraz daha zorlarsak olacak gibi ...

DlBXW6.jpg

serka hocam biraz daha zorlarsak olacak gibi ...

Dostum tekrar selam..

Bu resimde okuyabildiğim kadarıyla 26 derece yazıyor. Şimdi bu durumda sensörü ısıttığında kademeli olarak 27 - 28 - 29 - 30 şeklinde sıcaklık yükseldiğinde sadece ilk rakamın en üstteki segmenti mi yanmıyor ?

Tek segment yanmıyor ise o segment gerçekten mi yanmıyor yoksa o segmente voltajmı gelmiyor bunu teşhis etmemiz lazım. Test edermisin o segment mi yanmıyor yoksa o segmente voltajmı gelmiyor?

Şu an baya toparladık sanırım.

S.a hocam evde ınternet kesik okuldan cevap yaziyorum. Evet baya toparlandı devre sensöru elimle isitinca kademeli olarak sıcaklık artıyor. Hatta nornal oda sıcaklığı ni göster iyor ama dediği ni gibi sadace en üstte ki segment yanmiyor. Onuda olcu aleti ile anot katot tespiti yaparken yanmayan display olcu aleti ile yandi yani display saglam sizce ne yapmak lazim ????

Dostum yine bir video çekip koyabilirmisin ..

Mesela sensörü önce buzla soğutup + 2 +3 dereceye kadar soğutup sonrasında elinizle 30 derecenin üstüne çıkarırken bu sıcaklık geçişlerini videoya çekip koyabilirmisiniz. Segmentlerin geçişlerini incelemek istiyorum.

Bu arada şunu söyleyeyim.

Ekrana bakarken 1. ve 2. led displayleriniz paralel bağlıdır. 74 serisi entegrenin çıkışları bu iki displayi aynı çıkış uçları ile sürmektedir. 2. displayde aynı segment yanıyor ama 1. displayde yanmıyor ise sorunun displayde yada displaye giden bakır hatta lehimlemelerde olduğunu düşündüğümü söyleyebilirim. Uzaktan ancak bu kadar yardım elimden geliyor.

Videoyu çekip yüklerseniz bir fikir edinebilirim. Bu arada bakır hat ve lehimleride kontrol ediniz. En sona display görünüyor.

Kolay gelsin.

Serkan ustam nasıl bir yüreğin varmış helal olsun sana. Allah senden razı olsun sen ve senin gibi ustalarımızdan. Bıkmadan usanmadan sorunun çözümü için uğraşıyorsun.
Gerçekten Onursal Üyeliği hakeden bir ustamızsın.

Serkan ustam nasıl bir yüreğin varmış helal olsun sana. Allah senden razı olsun sen ve senin gibi ustalarımızdan. Bıkmadan usanmadan sorunun çözümü için uğraşıyorsun.

Allah sizden ve sizin gibi kalbi temiz yüreği tam olanlardanda razı olsun hocam. Bıkmak usanmak yok yeterki karşıdaki kişi saygısını esirgemesin değer bilsin yoksa inan insanın yazmaya keyfi olmuyor. Herşeyden önce aradığım saygı ben elimden geldiğince ve bilgim kadarıyla yardımcı olurum. Onursal olmak olmamak çok önemli değil. Bunu sizler biliyorsunuz yeter..

Teşekkürler..

Aynen katılıyorum .....
serkan hocam dediğini videyoyuy çekmeye çalışacam inşallah internetim bir an önce gelir ... :( :(

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,343
Kullanıcılar
453,638
Son üye
tırcı7106

Yeni konular

Geri