kombinin 2 ayrı ısıtma devresi var. Birisi petekleri ısıtan kapalı devresi. Diğeri ise açık devre olan sıcak su devresi. Her iki devrenin de sıcaklığı ayrı ayrı ayarlanabiliyor ve her hangi bir depo söz konusu değil. Benim ilgilendiğim taraf kapalı sistem kalorifer tesisatı değil. Benim ilgilendiğim kısım kombiye şebeke suyu girmek yerine, güneş enerjisinden gelen suyu girmek. Mevcut sistemde kombinin içinden su geçmediği sürece, yani sıcak su vanalarından biri açılmadığı sürece, zaten kombi çalışmıyor. Sıcak su vanası açıldığında da su kombiden geçip vanadan akacak. Dolayısıyla, suyun geriye dönmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.
Banyodan mutfağa çekeceğim hattın ne gibi zararı olacak ki denemeyeyim. Belki bir meraklı arkadaş benim aklımdan geçen şeyi denemiş ve olumlu yada olumsuz sonuç almıştır. Kombi uzmanın görüş bildirmesi elbette önemli ancak uygulama beceri ve cesareti yüksek meraklı birininde yapmayacağı şey değil.
Işte bende tam bu soruyu soruyorum. şebeken 20 derece soğuk su vermek yerine, kombiye 50 derece sıcak su verirsem ne olur? Bir arkadaş derse ki, kombiye giren su, şu sıcaklığın üstünde olursa kombide şöyle şöyle zararlı bir durum oluşur deyip, teknik bir açıklama getirirse, bende gerekçesini doğru bulursam böyle bir şeyi yapmaktan vazgeçerim.