Dokunmadan yanan kontrol kalemi..

resimde floresan lamba göremiyorum ,kalemin ışıldamasından bahsediliyor, kalemdeki de neondur derseniz haklısınız ama iki farkla ilki floresan madde yoktur ikincisi 60v ac de yanar, yanmış floresanların bahsettiğiniz şekilde yanması mümkündür hatta hiç temas etmeden üzerine sarılı bir telle de floresan deşarj olmadan yüksek frekansta ışıldar (yeni çıkan indüksiyon cfl lerde var artık) kalemin temas etmediğinide hesap ederseniz olayın voltajla bir ilgisi yoktur ,aksi halde havadan atlama yapması gerekir
bence de kurulu düzenekte (muhtemelen harmonikten oluşan) yüksek frekans var.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bencede hile olabilir detaylı birkaç resim olsa....

Hocam o resmi ben kendi evimde çektim ve diğer forumda da ben koydum (Resmin üzerindeki mail adresi bana ait ). Nette tekrar aratınca sizin forumda da rastladım.

En ufak bir hile yok, ben de şaşırmıştım. Evde deneyebilirsiniz. Üniversitede fizik hocama sormuştum ama bilmediğini söylemişti. Aklıma takılıp duran bir konu idi...
 
valla ozaman diyecek bir söz yok diyebilirim ya bu işte bir iş var
 
Benim kulladığım pilli kontrol kalemi var zaten temassızda enerjiyi gösteriyor ve fazı bu şekildede gösteriyor, burdaki durum dc ile ilgili galiba....
 
Ben bu durumu gözlemlediğimde şaşırmakla yetinmiştim. Elektronikçi olmadığım için böyle bir olaya açıklama getiremedim zaten, mecburen resmini çekip bilen birilerine sorayım dedim. Bu resmi diğer foruma koyup sorduğumda bir arkadaş yüksek gerilimden dolayı lambanın yandığını söylemişti.

Basit bir düzenek, elektronikçi arkadaşlar evde kurup ölçüm vs. yaparak bunun sebebini anında bulabilirler. Benim tek yapabildiğim resmini çekmek oldu :)
 
Elektronik devre elemanlarından biri manyetik alan üretiyor. başka açıklaması yok heralde.
Bunun hangisi olduğunu da devre elemanlarına sırayla voltaj verip hangisinde yaptığını gözlemleyebilirsiniz.
 
flamanları kopuk, florasan lambalarının karşılıklı flaman uclarından birer uçlarına 900-1200 volt dc verirseniz normal florasan baglantısı varmış gibi ışı yacaktırlar.

Işıma olacağı doğru ancak floresanın yanması için DC değil AC gerilim olması gerekir. Otobüslerdeki balastlar da bu şekilde çalışıyor. DC'yi Yüksek frekans ve gerilimli AC'ye çeviriyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,152
Mesajlar
923,709
Kullanıcılar
451,488
Son üye
cp3500

Yeni konular

Geri
Üst