Dolum Hassasiyeti Hakkında

melberk0

Üye
Katılım
4 Şub 2018
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba arkadaşlar, bir haznenin içine sıvı dolumu gerçekleştirip, set ağırlığına ulaşınca kelebek vanadan akışı durdurmak istiyorum. s7-1214c' nin üzerinde ki analog input 0-10V ve 10bit çözünürlüğünde. Böyle bir sistemde benim ağırlık hassasiyetim gram seviyesinde olur mu ? 10 bit çözünürlük kimyasal dolumlar için (kostik, silikon vb) yeterli midir ?

Bir diğer sorum ise; dolum yapacağım hazne yandan makinaya kaynaklanmış durumda, alt tarafı havada kalıyor. Loadcell montajı yapılırken illa yerle temas etmesi gerekli midir ? yoksa bir profille yandan makinaya sabitleyerek tartım yapacağı yeri haznenin altına getirmek sağlıklı olur mu ?
 
10 bit çözünürlük 10V analog girişi yaklaşık olarak 1000 parçaya böler.

Çözünürlükle birlikte loadcell ölçüm aralığıda önemli bence.

0-1 kg ölçme aralığı olan loadcell için gram seviyesine inerken
0-10 kg ölçme aralığı olan loadcellde 10 gr altına inemezsiniz.
 
Maliyet önemli değilse, Siwarex Loadcell modülü kullanmanızı tavsiye ederim. 380 Euro + Kdv civarı.
Dolum yapacağınız haznenin (Kantar) yere basması şart değil. Montaj şeklinize uygun loadcell kullanırsınız.
Ancak; Kantarın loadcell dışında birşeye temas etmemesi gerektiğini biliyorsunuzdur sanırım.
Yani makinaya kaynaklı dediniz ama......!!!
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
Ertek bey, hazne yandan makinaya kaynaklı, çalıştığı zaman orada titreşim vs. olacağını düşündüğüm için ordan tartım yapmak mantıklı gelmedi. başka bir yerde tartım yaparak pompa motoru ile hazneye aktarmak daha mantıklı geliyor.

bu tarz dolum olaylarında loadcell ile yapmak mı mantıklıdır, internette birkaç makina gördüm saniye usulü dolduruluyor. Saniye işinde sıvının ilk depolandığı yerdeki sıvı azalırsa basınç azalacağından, aynı saniye de daha az mı sıvı doldurur ? araya bir emici motoru konulup tanktan tartım yapacağım yere emiş yaparsam daha stabil bir dolum olur mu?
 
Tartımda titreşim önemli, ayırmanız tartım hassasiyeti açısından önemli olacaktır.
Eğer mümkünse tartım haznesini (kantar), makina haznesinden daha yüksek bir yerde yaparak pompasız akış sağlayabilirsiniz.
Hassasiyet önemli ise kesinlikle tartılmalı, söylediğiniz gibi basınca v.s. bağlı debi değişimlerinden dolayı süreyle dolum sağlıklı olmaz. Emiş içinde üstteki basınç fazla ise emilen miktar değişebilir veya pompanın devrinin %100 stabil olduğundan emin olamazsınız. Ayrıca malzemelerinizi bilmiyorum ama; Malzemenin yoğunluğu, ısısı, varsa içindeki parçacık oranları etkileyici olacaktır.
 
Sıvı dolumu ise Sayaç kullanın. litrede 10 puls veren bir sayaç işinizi görür. daha hasas olmak isterseniz puls sayısı fazla olanı seçersiniz. hem sizi loadcell, tartım bunkeri, transmitter vb masraflardan kurtarır. ayrıca işçiliği azaltır.
 
  • Beğen
Tepkiler: huh
Bahsettiğiniz litrede 10 pulse veren sayaç hakkında bilgim yok.

Bilgi alabileceğim bir link verebilirmisiniz.

Soguk su sayacı diye aratabilirsiniz. hatta flowmetre lere de bakabilirsiniz.
biz s-meter, b-meter, maddelena, elster gibi markaları kullandık sorunsuz. sanırımı baylan gibi yerli markaların da var.
http://www.kar-el.com.tr/fliste2.aspx?id=189
 
Sıvı dolumu ise Sayaç kullanın. litrede 10 puls veren bir sayaç işinizi görür. daha hasas olmak isterseniz puls sayısı fazla olanı seçersiniz. hem sizi loadcell, tartım bunkeri, transmitter vb masraflardan kurtarır. ayrıca işçiliği azaltır.
Sayaç işini araştıracağım, yalnız bir iki kere akış sensörü deneyimim oldu, açıkçası çok sağlıklı çalıştıklarını düşünmüyorum. o yüzden mesafeliyim.


mesela bu video da çok stabil bir dolum var. Bu makinada ki dolum mantığı nedir?
 

Forum istatistikleri

Konular
130,235
Mesajlar
934,640
Kullanıcılar
453,442
Son üye
Emre75

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst