dop b ve tp 177 çift ekran

preg09

Üye
Katılım
2 Ağu 2007
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar çalışan bir makinada izleme amaçlı olarak tp 177 bağlı olan s7 200 cpu 226 plc nin 2. portuna dop b bos7201 panel bağlamak istiyorum.
tp 177 de gördüğüm değerleri sadece dop b de display etmek istiyorum.
1 plc ye 2 farklı ekran bağlamam sıkıntı yaratır mı yaratırsa nasıl çözebilirim cevaplarınız bekliyorum teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
simdi bir porta iki ekran takabilmeniz icin o portu coklamaniz gerekir bunun icin uygun bir port coklayici secmelisiniz ondan sonrada dop ekranda plc ismi olarak siemensin ilgili modelini secmeniz vede okumak istediginiz data adreslerini dogru olarak girmeniz yeterli olacaktir
 
zaten mevcut plc de 2adet port var o kunuda sıkıntı yok.Adres çakışması yaşayıp çalışan makinanın ayarlarını bozmak istemiyorum. tek derdim bu.
 
dop-b de sayı göster kutucuğunu seçtiğiniz zaman adres belirtmeniz gerekir yoksa açılıştan 2 veya 3 saniye sonra plc okuma adreslerini bulamıyorum diye ikaz kutusu yanıp sönmeye başlayacaktır :(



başarılı çalışmalar...
 
zaten mevcut plc de 2adet port var o kunuda sıkıntı yok.Adres çakışması yaşayıp çalışan makinanın ayarlarını bozmak istemiyorum. tek derdim bu.
diger ekrani o zaman oraya baglayiniz o portun ayarlarini yaptiktan sonra cakisma olacagini sanmiyorum
 
İstediğim çalışmayı yaptım bir sıkıntı yok.Ayrıca dop-b nin hafızasında verileri kaydediyorum çok iyi oldu.fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,189
Mesajlar
924,047
Kullanıcılar
451,552
Son üye
bKrts

Yeni konular

Geri
Üst