Duy da 2 faz var

Kaya HASAN

Üye
Katılım
15 Kas 2015
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
31
merhabalar,
2 gün önce odamın lambası bi söndü bi yandı sonra bidaha yanmadı.
bende lamba patlamıştır diye çok önemsemedim.
bugün bi lamba adım ve taktım ancak lamba yanmadı. (eski lambada patlak değilmiş)

bi korkuyla kontrol kalemini aldım ve duyun bir ucuna soktum. elektirik var. anahtarı kapattım yine baktım elektirik var.
sonra diğer ucunu denedim. ondada var.
yani anahtar açık veya kapalıyken elektirik var gözüküyor.
sorun nedir acaba 2 gündür böyle kullanıyorum. yangın çıkma ihtimali varmı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Aç kapa anahtrini açtinmi sigortadan o kontagi bul sigortani kapt bi bak anahtarin icinde birsy varmi
 
Duyu tamamiyle sök kabloları boşta iken kontrol et. Duy içindeki kablodan birinin kopma ihtimali yüksek. Asma duylarda kablo çok ince olduğu için kopmaya yakın hale geldiğinde üzerinden geçen akıma dayanamayıp kopar. Duyu sök parçala içindeki kablo kopukluğunu bulabilirsin.
 
merhabalar,
2 gün önce odamın lambası bi söndü bi yandı sonra bidaha yanmadı.bende lamba patlamıştır diye çok önemsemedim. bugün bi lamba adım ve taktım ancak lamba yanmadı. (eski lambada patlak değilmiş)
sonra diğer ucunu denedim. ondada var.
yani anahtar açık veya kapalıyken elektirik var gözüküyor.
sorun nedir acaba 2 gündür böyle kullanıyorum. yangın çıkma ihtimali varmı?

Yukarıda kırmızı ile belirttiğim yazınızda kırmızı ile belirttiğime göre ilk önce lambanızın çalışmadığını yazmışsınız yazınızın sonunda 2 gündür bu şekilde çalıştığını yazıyorsunuz? Hangisi doğru?

Eğer lambanız çalışıyorsa aynı kontrolü lambanızı pirize taktığınız fişi ters yönde takıp tekrar deneyiniz farkı burda belirtiniz. Sonucu merakla bekliyoruz.
 
anahtar faz yerine nötr kesiyor. bu durumda faz drek lambaya gider. anahtara nötr giriyorsa lambayı söndürdüğünüzde lambaya nötr gitmez bu durumda her iki lamba ucunda faz görürsünüz. şu anda lambanız yanıyormu yanmıyormu bilemiyorum ama anahtar hangi konumda olursa olsun her iki uçtada faz görüyorsanız muhtemelen anahtar bozuktur. emin olmak için anahtar uçlarını kısa devre yaparak kontrol edebilirsiniz. slm
 
A.s. benim anladığım sizin lambanız 2 gün önce arızalandı ve lamba duyunu kontrol kalemiyle kontrol ettiğinizde her iki ucunda da elektrik olduğunu gördünüz ve lambanız da patlak değilmiş.Burada üç seçenek var birincisi odanıza gelen elektrik linyenin nötr ü kopmuş ve başka bir prize takılı cihaz nedeniyle odadaki nötr e elektrik dönüşü oluyor!(Odanızda prize takılı ve çalışmayan bir cihaz var mı eğer varsa birinci olay var odanızda)İkincisi anahtardan nötr dönüş yapmışlar duya direk elektrik vermişler(Eğer böyle ise anahtarınız kapalıyken duya direk elektrik geldiği için aynı kablodan yan yana geçen boş kabloda da kontrolkalemiyle baktığınızda elektrik görürsünüz elektriğin manyetik gücü!)Üçüncüsü odanıza gelen sigorta arızalı olabilir!Bazen nötr hattında kontrol kalemiyle elektrik görebilirsiniz ama bu elektrik kontrolkaleminin ışığını çok parlak yakmaz ama eğer böyle bir durum varsa her iki kabloda kontrolkalmiyle baktığınızda elektrik görebilirsiniz!
Bu olay herhangi bir yangın çıkarmaz ancak bu arızayı işi bilen bir elektrikçi yapabilir sakın siz müdahele etmeyiniz aksi takdirde yapacağınız bir yanlış canınıza mal olabilir!Gelen elektrikçiye durumu anlatın neler yapılacağını o bilir!
 
serkan üstad konuyu biraz karmaşık anlatmışım ancak c.berkan abinin anladığı şekilde durum.

A.s. benim anladığım sizin lambanız 2 gün önce arızalandı ve lamba duyunu kontrol kalemiyle kontrol ettiğinizde her iki ucunda da elektrik olduğunu gördünüz ve lambanız da patlak değilmiş.
Teşekkürler anladığınız için. Bilgisayar teknik servis işi yapıyorum ancak hiç 220 ile oynamadım :) ancak elimden gelebilceğine inanıyorum tabii duvar içi tesisatında bir sorun yoksa veya şartelde dediğiniz gibi, öneriniz için çok teşekkür ederim çok dikkatli bir şekilde kontrol edeceğim. yapamayacağımı anladığım zaman bir destek usta çağıracağım

anahtar faz yerine nötr kesiyor. bu durumda faz drek lambaya gider. anahtara nötr giriyorsa lambayı söndürdüğünüzde lambaya nötr gitmez bu durumda her iki lamba ucunda faz görürsünüz. şu anda lambanız yanıyormu yanmıyormu bilemiyorum ama anahtar hangi konumda olursa olsun her iki uçtada faz görüyorsanız muhtemelen anahtar bozuktur. emin olmak için anahtar uçlarını kısa devre yaparak kontrol edebilirsiniz.

bugün eve gidince şarteli kapatıp anahtarı çıkartmayı denicem. iki ucuda birbirine değdirip anahtarda sorun olup olmadığını nasıl anlarım? bozulmadan önce yeni avize almıştım, şarteli kapatmışken onuda değiştiririm. anahtardaki 2 ucu birbirine değdirdiğimde ve avizeyi değiştirdiğimde lamba yanmazsa sorun büyük oluyor anladığım kadarıyla

Cevaplarınız içinç ok teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,842
Mesajlar
920,916
Kullanıcılar
450,937
Son üye
sara arslan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst