E.M.L mezunuyum. Nasıl kendimi geliştirebilirim?

slm mrb ben ümit;

bende iskenderunda halen okuyor gözüküyorum yani 2. senelil bir elektronik eğitimi aldım. ve kendimi bu konu başlığı altında çok avantajlı görüyorum neden derseniz.

lise 1-3 elektronik bölümü (lisede yarım dönem elektrik gördüm) lise stajımı bir halı fabrikasında yaptım stajdan sonra bu halı fabrikasında çalışmaya devam ettim
6 ay kadar bobinajcının yanında çalıştım ve gerçekten çok zevkli bir iş (hobi olarak bile yapılabilecek kadar zevkli bence)
5 ay bir elektrikçinin yanında çalıştım ki bu iş yeri hem ew tesisatı,bobinaj ev aletleri tamiri vs vs vs işlerle uğraşıyordu.
üniwersiteye gittim 2 sene egitimimi aldım (okul hala bitmedi :) ama ben göreceğimi gördüm) üni. stajımı lisedeki staj yaptıgım halı fab. ve 2 senden 30 iş günü yakşalık 80 gün yapar stajımı yaptım başarılı bir şekilde teslim ettim ve suan o halı fabrikasında işe başladım.suan 20 yaşındayım ve askere gitmek için 3 5 ayın felan kaldı.

Bunları neden yazdım bilmiyorum ama bence önemli olan bişeyleri kapabilmek ve sana tavsiyem "RAMAZAN" çevrendeki işlere yönelmen,ozaman işler seni zaten içine çekecektir meraketme yetrki bi işi ucundan tut kendine güven çalışırken mutlaka önlemini al ;)
 
arkadaşım, ben fabrika bakımcısıyım ve MYO elektrik mezunuyum. eğer bakımcılık yapmak istiyorsan kesinlikle tavsiye etmem. çünkü kendini geliştirme imkanların sınırlı. şirket senin üzerine çok fazla yatırım yapmıyor. bunun sebebi ise daha sonra piyasaya kaçmandan korkmaları. sana tavsiyem pano imalat ve toplama yapan bir firmada veya otomasyon işleri yapan bir firmada asgari ücretle dahi olsa işe başlaman. sen fabrikada yardırıp aylık 800-900 TL'ye çalışırken bir otomasyoncu PLC müdahalesine saatlik 150 Euro işçilik yazabiliyor. tabi kendini geliştirebilme ve yeni teknolojileri takip edebilme olanağında cabası. saygılar
 
rercan kardeşim hala buralardaysan bir yazsanaya neler oldu meslek hayatında merak ettim?
bu soruyu yazdıgından bayagı geçmiş
 
ramazan kardeş ben meslek lisesini bitirdiğimde daha monefaz sayacın bağlanmasını bile bilmiyordum,diğer meslektaş arkadaşların da dediği gibi elektrik alanında iş yapan bir yere girip bişeyler öğrenmen daha iyi olacak mesela ben okulu bitirdiğimde mesleği öğrenebilmek için bir elektrikçinin yanına girdim o kadar cuzi miktar alıyordum ki askeri ücretin altında bişeydi. neyse şlimdi geliştirdim kendimi yüksek gerilimci oldum şuan tedaşa bağlı bir firmada teknisyenlik yapmaktayım herşeyden önce meraklı olacaksın aklına ne gelirse sor çekinme....
 
ben sana derimki önce seçim yapacaksın ben ilerde bi dukkan acacam dersen ozaman tabandan başla iyi bi ustanın yanında pişmen lazım çunku komplıke bi adam olman lazım işaatından telefon sistemlerine kadar bu işi öğrenmen lazım ki cırak cıkmayasın . yok ben msela panocu olucam dersen o zaman 3 çe 5şe bakmıyacan iyi bir panocuda işe başla.bence mesleğimizin dışındaki bi fabrikaya girme kendini KÖRELTİRSİN.
 
BİRAZ MERAK BİRAZ ZAMAN YETER.
 
Hedeflerinizi yüksek tutacaksanız benim size ilk tavsiyem herhangi bir şirketle Bir şantiye ortamına girerek komple bir montaja katılmanız olur.Bilindiği gibi elektrik küçük çaplı değil çok büyük kapsamlı bir meslektir.
1-elektrik tesisat ve pano montörü
2-endüstriyel Bakım onarım elemanı
3-haberleşme sistemleri teknik elemanı
4-kontrol sistemleri teknik elemanı
5-yüksek gerilim sistemleri teknik elemanı

Öncelikle hangisine yoğunlaşacağınıza karar verin,dediğim gibi bir şantiye ortamı: evet burada bu 5 madde geçerli olur.Daha sonra gerçek bir işte çalışmak istediğinizde bu sizin için büyük bir referans olacaktır.Günümüzde diploma o kadar önemli olmayabiliyor iş bulabilmek için.Herhangi bir mesleki belgeniz varsa tecrübe ve bilgilerinizle bunu değerlendirebilirsiniz.

Unutmayın sonu olmayan ve hergün daha ileri teknoloji ile çalışılan bir meslek Elektrik-elektronik...

İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst