Eksik Kompanzasyon

Merhabalar, ana panoda yaptığım kontrolde 4. kademedeki 5kVARlık kondansatörün 1 fazı 6A, diğer fazlar 3.4 A çekiyor. Diğer kondansatörlerde bu tür farklılıklar yok. Bunun nedeni ne olabilir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhabalar, ana panoda yaptığım kontrolde 4. kademedeki 5kVARlık kondansatörün 1 fazı 6A, diğer fazlar 3.4 A çekiyor. Diğer kondansatörlerde bu tür farklılıklar yok. Bunun nedeni ne olabilir?

Sigorta üzerinden direk şebekeye bağlayıp faz akımlarını ölçün,faz-faz ve faz-nötr gerilimlerini ölçün.Aynı akım değerlerini görüyorsanız Kondansatör arızalıdır, değiştirilmesi gerekir.
 
160A lik yük cihazı laboratuarda kullanacağımız bir test cihazı. (Trifaze 430-450 V). Bu cihazda 125A'lik fiş ve prizlerin çekilecek yüksek akımda kontak ve gövdelerinde hasar olup olmaması kontrol edilecek. Cihaz nadir çalıştırılacak günde 5 dk maksimum. Cihazın çalışması hakkında, içinde trafo konumlandırılmış kombine yük. Endüktif bir yük, buda kompanzasyonu etkiler diye düşündüm. Ancak çok sık çalışmayacağı için sistemi etkiler mi o konuda bir fikrim yok. akım trafosu 150/5 A
Saygılarımla

Sisteminizdeki normal yüklerin üzerine bu yeni yükünüz de bindiğinde 150/5'lik akım trafonuz uzun vadede zarar görebilir.
Endüktif yükün cosfi'sine göre şebekeden çekeceği reaktif güç, kompanzasyonunuz iyi çalışır ve oranlarınızı düşük tutarsa toplamda fazla bir etki yapmayabilir.
 
Merhaba,
Arkadaşlar 1. kademedeki kontaktörde arıza vardı onu değiştirdim, kondansatörler çekmesi gereken akımı çekiyor, ve tüm kondansatörler devrede, cosfi 1 göstermesine rağmen röle eksik kompanzasyon gösteriyor, bunun nedeni ne olabilir, röle arızalı diye düşünüyorum çünkü set tuşuna basılı tuttuğumda röle tepki vermiyor ( Entes RG-3T)
 
Hazır ömrüde dolmuşken veya bahanesi oluşmuşken artık şu tek fazdan akım bilgisi alan eski röleleri elinizden çıkartın artık derim.
 
kesinlikle katılıyorum size ama eldeki imkanı değerlendirmeye uğraşıyoruz.
 
Eğer tüm kondansatörleri devreye alıyor ve hala eksik kompanzasyon yazıyorsa. kondansatörlerin eksik, bitmiş, kontaktörlerin geçirmiyor olabilir. .
hiç kondansatör almıyor ve aşırı kompanzasyon yazıyorsa. akım ve gerilim uçları bir değildir.

kolay gelsin
endiktüfden ceza yiyorum ve hiç kondastör almadıgı halde aşırı kompanzasyon yazıyor ne yapmalıyım
 
UPS iniz var ise ondan kaynaklanıyor olabilir.sayacınızın 8.8.0 değerinden yararlanarak,şönt reaktör kullanabilirsiniz.
 
endiktüfden ceza yiyorum ve hiç kondastör almadıgı halde aşırı kompanzasyon yazıyor ne yapmalıyım

İşletmenin iyi analizi yapılarak, kompanzasyon panosundaki kademeler işletme şartlarına göre revize edilmeli.
Rölenizin marka ve modeli nedir? Eski tek akım trafolulardan ise akım trafosuyla röle beslemesi aynı faz üzerinde olmalı.
İşletme sayacı OG ölçümlü ise yükün az olduğu durumlarda sayaç indüktif yazarken röle kapasitif uyarısı verir bazen ve kademe devreye al(a)maz.

İşletmenin yük durumları, kompanzasyon panosunun doğruluğu (akım trafosu+sigorta+kontaktör+kondansatör sağlamlığı) kademe bilgileri hakkında biraz bilgi verirseniz gerekli yönlendirmeler gelir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,217
Mesajlar
924,327
Kullanıcılar
451,583
Son üye
TheBridge

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst