Merhabalar, ana panoda yaptığım kontrolde 4. kademedeki 5kVARlık kondansatörün 1 fazı 6A, diğer fazlar 3.4 A çekiyor. Diğer kondansatörlerde bu tür farklılıklar yok. Bunun nedeni ne olabilir?
160A lik yük cihazı laboratuarda kullanacağımız bir test cihazı. (Trifaze 430-450 V). Bu cihazda 125A'lik fiş ve prizlerin çekilecek yüksek akımda kontak ve gövdelerinde hasar olup olmaması kontrol edilecek. Cihaz nadir çalıştırılacak günde 5 dk maksimum. Cihazın çalışması hakkında, içinde trafo konumlandırılmış kombine yük. Endüktif bir yük, buda kompanzasyonu etkiler diye düşündüm. Ancak çok sık çalışmayacağı için sistemi etkiler mi o konuda bir fikrim yok. akım trafosu 150/5 A
Saygılarımla
endiktüfden ceza yiyorum ve hiç kondastör almadıgı halde aşırı kompanzasyon yazıyor ne yapmalıyımEğer tüm kondansatörleri devreye alıyor ve hala eksik kompanzasyon yazıyorsa. kondansatörlerin eksik, bitmiş, kontaktörlerin geçirmiyor olabilir. .
hiç kondansatör almıyor ve aşırı kompanzasyon yazıyorsa. akım ve gerilim uçları bir değildir.
kolay gelsin
endiktüfden ceza yiyorum ve hiç kondastör almadıgı halde aşırı kompanzasyon yazıyor ne yapmalıyım