Elektrik anlık gelip gitmesi hk.

Merhabalar, Fabrikada 1 saniye bi zaman bile değil elektrik gidip geliyor Tedarikçi ile görüştüm bir sorun yok başka arayan da yok dedi 2 tane aynı hattan bağlı fabrika var onları aradım onlarda birşey olmadı dedi ama bizim fabrikamızda ara ara günde 1-2 kere elektrik bi anlığına gidip geliyor. 630kva trafomuz var. Voltajları kontrol ettim boşta ve yükte bir sorun yok F-F 400V F-N 231V. 1-2 haftadır olmaya başladı bu durum sebebini çözemedim bir türlü nereden kaynaklı olabilir veya nereleri kontrol etmem gerekiyor? Fabrika Tekstil fabrikası Dokuma makinaları tüketimin %65 şi olarak çalışıyor diğer yükler bilgisayar, klima vs.

• kesinti faz eksikliği mi yoksa üç faz mı kesiliyor tespit etmeniz lazım.
  • kesinti YG mi yoksa AG kaynaklı mı olduğunu ayırmanız lazım.
  • havai hat veya yeraltı kablolarda sıkıntı olabilir.
  • kesici-ayırıcı (YG) veya ana şalter (AG) kontak kaynaklı ya da kablo bağlantılarında gevşeklik olabilir.
  • trafo kablo bağlantılarında gevşeme olabilir.
  • en kötüsü trafonuz yanıyor olabilir.

Teşekkürler. 3 fazlı kesinti oluyor. Havai hattı trafo ve hücreleri gözle kontrol ettim bir sorun yok sadece fabrika girişi son direkte 1 fazda izalatör yok inişte fotoğrafı ekliyorum soldaki fazda yok. Trafo yüklenme oranı maksimum %63.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-12-16 at 12.47.34.webp
    WhatsApp Image 2025-12-16 at 12.47.34.webp
    67.2 KB · Görüntüleme: 25
sisteminizde jeneratör varmı. jeneratör varsa direk transfer panosu kartına bakın.

Konu eski olmasına rağmen acar mısınız ilgisini lütfen?
Herhalde transfer sistemi şebeke takibinde algı hatası yapıp enerji olduğu halde sistemi jeneratöre geçiriyor diye düşünüyor. Bu arada da elektrik anlık kesiliyor diye düşünüyor. Realite de böyle bir durum yaşanma ihtimali var mı acaba? @servetd saklandığı siperden çıkıp bizi aydınlatsın.

Buna benzer bir durum laptop adaptörü bozuldu,söktüm tek tek baktım minik bir lehim düşmüş,ben de yeniden lehimledim çalıştı.Tekrar karta bak incele gerekirse köprü kur. Ben çamaşır makinesinin kartı yanmış ince kablo ile köprü lehimledim 2 sene daha kullandım!

Herhalde transfer sistemi şebeke takibinde algı hatası yapıp enerji olduğu halde sistemi jeneratöre geçiriyor diye düşünüyor. Bu arada da elektrik anlık kesiliyor diye düşünüyor. Realite de böyle bir durum yaşanma ihtimali var mı acaba? @servetd saklandığı siperden çıkıp bizi aydınlatsın.
En azından bizim çalıştığımız sistemlerde böyle bir şey olamaz diyebilirim, başka hiçbir yerde de olmasını imkan dahilinde görmüyorum hocam.
Jeneratör kontrol kartı faz eksikligini görür görmez anında jeneratörden beslemeye geçirmez.
Zaman rölesi belli bir süre bekletir.
Konu sahibinin ifadesiyle kesilen süre "1 saniye bi zaman bile değil".

sisteminizde jeneratör varmı. jeneratör varsa direk transfer panosu kartına bakın.
Teşekkürler. Jeneratörümüz var ama @Erhan_TR Beyin dediği gibi 1 saniye bile sürmüyor gidip gelmesi. Trafo kontollerini ,havai hat direk vb. kontrolleri ölçümleri yaptık hiç bir sorun görünmedi. Takip ettim haftada 2 kere fln yaptı yine daha çok yine sabah 8 15 8 30 maks yükteyken sonra bir anda kesildi arıza 1-1.5 aydır birşey yok. Hiç bir şey yapmadık aklıma tek gelen şey havalar soğukken ve sabah tam yüke geçerken yapması. Soğuk ile arızanın ortak birşey bulamadım ama etkilenebilecek bir şey var mıdır?

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri