Elektrik Cihazları Fişe Takılı Değilken Bile Elektrik Sayacı Dönüyor

Özlü ve net..Hatta kaçak var,bunu anlamanın en kolayı evin tüm sigortalarını indirip endeks almak ve en az 6 saat sonra tekrar endeks almak..Kaçak varsa zaten bu sayaçtan sonra oduğundan sayaçla sigorta arasındaki krtitik noktaları kontrol ediniz,illaki bir yerlerde fazladan kablo çıkacaktır;)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bazı eski tesisatlarda peşel boru kullanılmıştır buna temas eden faz kablosunun izolesinde yırtılma olabilir buda bir miktar enerji tüketebilir
 
Burada kacak kullanım olabilir.öncelikle?? Senin daireden baska tüm dairelerin sayac panosun daki cıkıslarını kapat bak bakalım kimin elektrigi var işigi yanıyorgör sonra senın sayacın gırışın ve cıkısını varsa kapat. Kimin elektriginin kesildigin gözlemle .bu tespitten sonra tedas a kacak bildiriminde bulu tedas incelesin .kacak telefon ihbarını internet sayfasından yapabilirsin. Yasal hakın bu senın.kacak kullanım ceza gerektirir..
 
Sayaç bozulmuştur sayaçta aktif güç ve reaktif güç kullanılır aktif güçte kondansatör kullanılır kondansatör bozuksa (sayacın içinde) reaktife yani kulanılmayan güce para ödersin.yada böle bişeylerr.
 
Son düzenleme:
toprak faz kısadevresinde sigorta atmazmı sonra kısa devre olsa aşırı yüklü bi fatura gelir
 
topraklaması çok iyi ise sigorta atar. Birde kaçak akım koruma sigortasıda olması gerekir
 
Konu başlığını açan arkadaşın sorunu çözülmüştür (18 numaralı mesajda belirtilmiş).
Konudaki mesajların hepsini okumadan direkt olarak mesaj azmayalım.



Sayaç bozulmuştur sayaçta aktif güç ve reaktif güç kullanılır aktif güçte kondansatör kullanılır kondansatör bozuksa (sayacın içinde) reaktife yani kulanılmayan güce para ödersin.yada böle bişeylerr.

Emin olmadığınız konuda yorum yapıp, bilmeyenleri yanlış yönlendirmeyin.
 
Son düzenleme:
Prizlerdeki fişleri çekmişsiniz lambaları da kapatmışsınız
Sonrada şunu yapabilirsiniz linye sigortalarınız varya hepsini indirin hatta ana sigortayı da indirin ve sayacın dönmediğini gözünüzle görün.
Sonra ana sigortayı kaldırarak yine sayacın dönmediğini görün
Sonra da linye sigortalarını teker teker kaldırın sayacın yine dönmemesi lazım
Hangi sigorta kaldırıldığında sayaç dönmeye başladıysa o sigortadan beslenen priz veya lambalarda ya da hatta kaçak olabilir bu hattaki prizleri duyları buatları kontrol edin kolay gelsin

Aynen katılıyorum en mantıklı şekli ile bu sorunun cevabı bu yani.
 
bence dagıtım sigortalarını teker teker kapat her kaptın sigortada sayaça bak böylelikle hangi hatta kaçak oldunu bulursun buda işini kolalaştırır
 
yaw sorun çözüleli 1,5 sene olmuş.daha ne yırtınıyonuz...yöneticiler konuyu kapatsın...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,986
Mesajlar
922,309
Kullanıcılar
451,189
Son üye
Mustafa 366145

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst