Elektrik dalgalanmasının nedenleri nelerdir?

Nevşehir arıtma su tesisinde çalışıyorum.Çamursuzlaştırma ünitesinede elektrik motorları plc ve frekans konverteri ile kontrol ediliyor;Sistemde meydana gelen elektrik kesilmeleri oluyor sık sık ve plc ve motorların elekrikleri kesiliyor bunu nedeni ne olabilir?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhabalar. Bizim evde bazen elektrik dalgalanması oluyor. Apartmandaki birkaç komşuya sordum, onlarda sorun yokmuş. Özellikle bilgisayarı açtığımda odadaki lambanın ışığı düşüp yükselmeye başlıyor, hatta kaç defa bilgisayar kendi kendine kapandı. Bunun üzerine bilgisayarın Power Supply' ını değiştirdim, ancak dün akşam bilgisayarı açtığımda bu titremeler yine başladı ve bir süre sonra bilgisayar kapandı. Şu anda bir problem gözükmüyor, yani odadaki lambalarda masa lambasında ve ışıkta bir hareketlilik yok.
Şimdi burada sorun benim elektrik tesisatında mı yoksa bilgisayarın içinde mi? inanın kafayı yiyeceğim. Sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyorum. Anakart kaynaklıysa değiştirmek istiyorum, ama ya değilse?..
Bilgisayarın güç fişini prize taktığım anda ışıktaki hafif titremeyi hissediyorum, sizce sorun ne kaynaklı? Sıradan bir elektrikçi anlar mı problemi sizce?

Bilgisayarınızda sorun olmaz gibi. Bence tesisatınızı kontrol ettirmenizde fayda var. Saygılar kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
129,460
Mesajlar
926,994
Kullanıcılar
452,016
Son üye
kartalerdal67

Yeni konular

Geri
Üst