Elektrik-Elektronik Alet Edavat

Katılım
27 Kas 2013
Mesajlar
7
Puanları
1
Herkese Merhaba abilerim kardeşlerim ablalarım :) ben Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyorum 2. sınıfım . Elektrik alanına daha çok ilgi alaka duyuyorum . Alet edavat almak istiyorum . biraz daha konuların mesleğin içine girmek istiyorum . Neler alabilirim yardımcı olacak hangi mesleki aletleri alıp evimde veya herhangi biryerde kullanbilirim ? Örn ; avometre falan
 
Avometre,Tornavida takımı,pense takımı.Takım çantası.Havya takımı.
Dahası var ama uzmanlaşacağın alana göre değişir.
 
Avometre,Tornavida takımı,pense takımı.Takım çantası.Havya takımı.
Dahası var ama uzmanlaşacağın alana göre değişir.
çok sağolun hocam . Az sonra internetten veya ilgili yerlere gidip temin edeceğim yazdıklarınızı. Aletlerin markalarına ve kalitelerine göre fiyat farkı olabiliyor . Haliyle öğrenci olduğumuz için en uygununu almak zorunda kalıyoruz .Örneğin piyasada ki en uygun avometre 25-40 tl civarı diye biliyorum . İş görür mü ?
 
öğrenci isen ilgi duyduğun alanda biraz çalış ondan sonra karar ver derim niyemi çok öğrenci gördüm yanımızda makina arıza stresini görünce bu iş yapılmaz diyanide gördüm önce biraz çalış gör derim adam myo mezunu otomasyon bölümü ama makine operatörlüğünü yapıyo örnek olarak yazdım sana başarılar dilerim.
 
5-40 tl civarı diye biliyorum . İş görür mü ?
Elbette ama ilerde profesyonelleşeceksen yetmeyecek.İşini görür.Fiyat;Kalite,ölçüm çeşidi vb. değişiyor.Fonksiyonel olması (bir çok kademede ölçüm yapabilmesi) işine gelir ilk başlarda bazılarında hiç ölçüm yapmassın ama ilerde lazım olabilir.
Kolay gelsin.
 
Elektrik elektronik öyle alet edevatla olmaz.
Öncelikle derslerini iyi çalış senin malın olsun ders geçme aracı değil.
Konularını iyi bilirsen ( temeli matematik ) nerede nasıl ölçü aleti kullanılır özellikleri nedir baktığında kendin karar verirsin öyle forumlarda filan sormaya gerek kalmaz.

elk müh ler için programlama olmazsa olmaz.
Pic atmel TI arm PLC ... temel olarak C programlama...
Önce bilgi biriktir sonra pratik zaten staj ödev filan derken sınıf arkadaşların ile sohbetler derken kendiliğinden olacak.
 
Vakit ayırıp yorum yapıp bilgilendirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim . Kazımugur hocam zaten bunları ders geçme aracı veya zorunluluktan almıyorum . Kendim istediğim kendi kendime biryerlerden başlamak için alıyorum . Ders konusunda teorikte şuanlık bir sıkıntım yok Allah'a şükür. asof544, njt67,kazımugur hocam saygılar .
 
kontrol kalemi ya da faz kalemi
multimetre
tornavida seti
pense yankeski vb.
klemens tornavidası
pensampemetre

yapacağın çalışmalara göre artış ve ya azalış gösterebilir : )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,844
Mesajlar
920,931
Kullanıcılar
450,942
Son üye
serhanacik

Yeni konular

Geri
Üst