elektrik gözle görülemezmi?

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli arkadaşlar bu elektrik enerjisi gözle görülemezmi ?böyle bir cihaz icat edilemezmi? elktrik hep bizi çarpmaya devammı edecek?
 
öyle bir cihazın olması çok zor bence hem öyle bir cihazın olduğunu düşün bunu nereye takacan elektreik dediğin çok geniş bir kavram ta üretimden tut en son alıcıya kadar elektriktir hangi birine takacan ki o cihazı
hem gözle görmene gerek yokki zaten bunu bilebileceğimiz cihazlar ölçü aletleri geliştirilmiş çalışmadan önce bunu kontrol ederiz elektriği keseriz ona göre çalışırız
 
Kontrolkalemi diye bir alet var arkadaşlar,(eskiden murakabe kalemi denirdi) yoksa bilmiyormuydunuz.
 
arkadaşlar şunu demek istedim.fiberoptik kablolarda ışın görülüyor. bu elektik kablolarında değişik bir versiyonda olmazmı diye bilmem çokmu afaki?
 
Elektrik görülmez,hissedilir.Hissedildiği an geç kalınmıştır.
Fiberoptik kablo dediysek,içinden elektrik geçiyor demedik ki.İçinden ışık geçiyor.Işığı görmek için ise,fiberoptik kabloya ihtiyaç yok.
 
arkadaşım kurallara uygun saha calışması, dikkat, işe mutlak hakimiyet,izolasyon , normlara göre olduktan sonra
(Elektrik bilenin kulu kölesi olur ! Bilmeyeni yerden yere vurur )
 
arkadaşlar teknoloji konusunda hiçbirşeyin olanaksız olduğuna inanmıyorum, gün gelir o da olur. mesela enerji ileten çıplak iletkenlerin havai hatların enerjiliyken parlaması filan gibi birşey olabilir. ufkunuzu geniş tutun.
 
Arkadaşlar, elektrik akımını gösteren kablo diye bir icat var ama ne kadar işlevsel tartışılır.
 
bence çok güzel bir soru.

eski çalıştığım yerde fluke marka temassız kontrol kalemleri vardı. bir kabloya ya da akım geçtiği tahmin edilen bir noktaya yaklaştırıyorsunuz ve kalemin ucunda ışık yanarsa bu elektrik olduğu anlamına geliyordu. ama gene de çok güvenmezdik ve kesinlikle ontrol kalemi ya da ölçü aleti kullanırdık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,981
Mesajlar
922,270
Kullanıcılar
451,183
Son üye
ridvanaltn1

Yeni konular

Geri
Üst