Yelek 87
Profesyonel Üye
Mexico arkadaşımız ne dediğimizi bi kere daha net olarak açıklamış. Şartlar böyleyken eğer girebiliyorsan kamuya girersin yada özelde bir şekilde tutunursun. Mühendislik bu ülkede üniversite okuyarak kazanılan meslekler arasında, ekmek parasını kazanmak için en çok efor ve özveri vermesi gereken meslek. Çünkü seçtiği bu yöneliş ile uzun mesaiyi ve bir çok kısıtlı sosyal imkanı bir şekilde bilsede bilmesede kabul ediyor. Bir mühendisi eczacıyla, öğretmenle kıyaslayın iş hayatını bir düşünün. Sonuçta elde ettiği kazanımları düşünün. Tek diyeceğim değer mi? İnsan ne için çalışır, yaşam kalitesini arttırmak için çalışır. Günde 10 saat, haftada 6 gün sadece işte harcadığım bir zamanlamı yaşam kalitemi mi arttıracam?? Eh kazanılan ücretlerde malum. (Yapı denetim firmasında) İnşaat mühendisi büyüklerimle konuşuyorum, şantiyeciliği bir övüyorlar Allah Allah şöyle kazandım böyle kazandım diye.keyifli anılarda var tamam iyi hoş. Şimdi kaç yaşındasın diye soruyorum birisine 53 diyor, kaç sene önce emekli oldun 3 sene önce oldum. Emekli olunca şantiyeciliği bıraktın da ustam ben 65 yaşında emekli olacam, ben ne yapayım diyorum?? cevap yok. Tekrar soruyorum ailenle birlikte ne zaman "tatile gittin, tiyatroya sinemaya gittin, hafta sonları tatil yaptın, bir cumartesi -pazar günü ailenle birlikte mangal keyfi yaptın??" cevap kem küm. Bu mu hayat??
Üniversite zamanında yaptığımız bir tercihin sonucu diye bir ömür iş ve aile yaşantımızı piyasa şartlarına göremi belirlemek zorundayız. Mühendislik eğer her Allahın günü günde 10 saat mesai, yıllık izni muamma, hafta sonu olmayan,hep kendinden ödünler vererek, hep bir sorumluluğun altına girilen ve buna mukabil toplumda değeri olmayan bir meslek ise, benden uzak olsun. İnsanları sezonluk işlerde çalışıtırıp, sonra şutlayan firmaların (nerdeyse iş ilanların %70 i böyledir) oluşturduğu bir piyasada mühendis değil Kainatın Alimi olsan ne yazar!!!
Üniversite zamanında yaptığımız bir tercihin sonucu diye bir ömür iş ve aile yaşantımızı piyasa şartlarına göremi belirlemek zorundayız. Mühendislik eğer her Allahın günü günde 10 saat mesai, yıllık izni muamma, hafta sonu olmayan,hep kendinden ödünler vererek, hep bir sorumluluğun altına girilen ve buna mukabil toplumda değeri olmayan bir meslek ise, benden uzak olsun. İnsanları sezonluk işlerde çalışıtırıp, sonra şutlayan firmaların (nerdeyse iş ilanların %70 i böyledir) oluşturduğu bir piyasada mühendis değil Kainatın Alimi olsan ne yazar!!!