elektrik sarfiyatı (kw)

ismail47

Üye
Katılım
20 Şub 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar kısa kesecem 115 amper çeken elektrik motoru (dalgıç kuyu pompası) saatte kaç kilowatt elektrik harcar
formülünü yazarmısınız
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Genel olarak şebekeyle çalışan buzdolabı,vantilatör,saç kurutma makinesi,tv, monitör,hava nemlendirici,220 vac ile (Monofaze) çalışan bir elektrik motoru,vb. üzerinde yazan watt, kW güç değeri her zaman 1 saatlik bir sarfiyatı ifade eder. Bu değer 24 saatle çarpılırsa günlük, 365 ile çarplırsa yııllık sarfiyattır. (Solar panelli güçle çalışan sistemlerde de yapılan toplam güç hesabında olduğu gibi) Örneğin bir no-frost buzdolabı etiketindeki 447 kWsa/yıl değeri gibi. Ancak bu dalgıç motorunun ayrıca trifaze veya monofaze olup olmadığını da belirtmeniz gerekliydi. Kolay gelsin.
 
Degerli hocalarim ilginiz icin tskur kuyu motoru uc fazli cikita hocamin formulu anlasilir ama cos fi kac olacak
 
Her 3 fazlı asenkron motorda cos fi değeri ayni olmayıp biraz değişebilir. Etikettekini bu 3 fazlı güç hesabı formülünde yerine koyup, eşitiği bununla çarpıp işleme koymanızla dalgıç pompa motorunun çektiği asıl gücü bulacaksınız. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,873
Mesajlar
921,198
Kullanıcılar
450,997
Son üye
Elektrikçininbiri

Yeni konular

Geri
Üst