Elektrik sayacın KAR si her gün aynı saatte atması ?

akkaya85

Üye
Merabalar, son 1 haftadır elektrik sayacımın Kaçak akım rölesi her gün sabah 8-830 arası atıyor.
evde hiç bir şey çalılmasa dahi atıyor. sabah 7 de uyanıp, kutudaki bütün şart elleri indirip bekledim, evde elektrik yokken yine attı.
daha sonra epey beyin yorunca, komşunun sayacında bir ayrıntı dikkatimi çekti. fotoğrafta görüldüğü gibi...
adamın saatinde kaçak akım rölesi yok. iptal etmiş kabloyu doğrudan bağlamış. acaba bu yüzden benim saatin Kaçak akım rölesi atabilir mi ?

Ekli dosyalar

• 22d228e9-d790-4d93-9d88-ef3b57a3b37c.webp
    22d228e9-d790-4d93-9d88-ef3b57a3b37c.webp
    199.4 KB · Görüntüleme: 24
Merabalar, son 1 haftadır elektrik sayacımın Kaçak akım rölesi her gün sabah 8-830 arası atıyor.
evde hiç bir şey çalılmasa dahi atıyor. sabah 7 de uyanıp, kutudaki bütün şart elleri indirip bekledim, evde elektrik yokken yine attı.
daha sonra epey beyin yorunca, komşunun sayacında bir ayrıntı dikkatimi çekti. fotoğrafta görüldüğü gibi...
adamın saatinde kaçak akım rölesi yok. iptal etmiş kabloyu doğrudan bağlamış. acaba bu yüzden benim saatin Kaçak akım rölesi atabilir mi ?
Hayır. Bir elektrikçi çağırın, daire içi toprak hattı omaj ölçümleri yapıp sorunlu toprak linyesini bulsun.
Muhtemel suçlular ilk etapta; varsa şofben, elektrikli ocak-firin, çamaşır, bulaşık makineleri, buzdolabı.. 3'lü uzatmalar, vs..vs..

Hayır. Bir elektrikçi çağırın, daire içi toprak hattı omaj ölçümleri yapıp sorunlu toprak linyesini bulsun.
Muhtemel suçlular ilk etapta; varsa şofben, elektrikli ocak-firin, çamaşır, bulaşık makineleri, buzdolabı.. 3'lü uzatmalar, vs..vs..
hocam nette araştırdım, kimisi olur diyor. binanın nötr hattı ortak olduğu için ,yan daire röleyi devre dışı bıraktığı için, kaçak akım sizin röleye vurup attırıyor dedi. ayrıca mesajı dikkatli okumadınız sanırım. sigorta kutusundan bütün şartelleri indirmeme rağmen,dairenin elektriği kesiliyor. saatin rölesi yine de atıyor.

hocam nette araştırdım, kimisi olur diyor. binanın nötr hattı ortak olduğu için ,yan daire röleyi devre dışı bıraktığı için, kaçak akım sizin röleye vurup attırıyor dedi
O halde K.A.R takmanın bı esprisi yok. Herkes birbirini attırıp dursun. Bu arada santralde üretilip sizin evin prizine kadar gelen nötr hattı da ortak.

Rölenizi değiştirin. Komşunuz ile sizin alakanız yok. Sayaç çıkışlarında sizin daire sigorta kutunuzda olduğu takdirde kaçak akım rölesine gerek yok.

O halde K.A.R takmanın bı esprisi yok. Herkes birbirini attırıp dursun. Bu arada santralde üretilip sizin evin prizine kadar gelen nötr hattı da ortak.
Erhan hocam santralden nötr geliyorsa nötr ü takip ederek santrale de ulaşabilir miyiz ? Tren yollarını takip ederek Kayseri den İstanbul a gitmek gibi oldu biraz sanki :)

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri