Forumu okuyup anlayabilmen için sana 1 hafta ücretsiz izin verdim!!! Bro...Öncelikle herkese selam sorum şu MYO lar yada liseler sektöre göre neden eleman yetistirmiyor mesela Şuan kendimden ornek vereyim 2 yıllık Elektrik okuduk lisede aynı şekilde MYO ort: 3,5
şimdi 1. sorum şu bu fabrikalardaki ustalar neden hep eziyor
2. Sorum şu ben elektrik mezunuyum fabrikada elektrikci aranıyor diye ilan veriliyor ama sektör tamamen otomasyon sektörü ( ac suruculer,servolar,plc, kumanda panoları filan ) sorun bunlarin olması değil sorun şu bana okul ( Myo dahil) 2 tane kablo kesiti , 3 tane ohm kanunu, Norton teoremi breadbord direnç kondansatör cart curt cozdurduler . Gelinen sonuç Lise mezunu ustadan azar işitmek herif 20 senedir çalıştığı firmada hala bazı şeyleri bilmiyor ama genele vurursak baya bilgili ( bi zahmet 20 sene ) bana en ufak bi hatamda senden bi s.. olmaz ,sen nasıl okul okudun falan diyor zoruma gidiyor bunnlar normal mi ?
Not : 1 yıldır sektordeyim YouTube olsun ,kendi çabalarım olsun baya bi yol katettim 6 yıllık eğitim hayatim ( mesleki tamamen fiyaskoymuş 1 yilda YouTube da öğrendiğim şeyleri lise ve üniversite de oğretmemişler yada ogrenememişim demekki illa sanayide ezilmem gerekiyormuş yalan yok usta kaymasa belki yatışa devam ederdim. Ama gene de tavrım net insanın zoruna gidiyor sorularımı köklü veya sektörün içinde baya zaman geçirmiş insanlar cevaplarsa tatmin olurum saygılarımla küfür etmiyorum ben normalde ama alistirdilar
Son düzenleme: