elektrik teknikerliği

yener90

Üye
Katılım
16 Kas 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhabalar ben bu sene elektrik bölümünden mezun oldum.kendimi geliştirmeliyim neler yapmam gerekiyor, yardım olursanız sevinirim,teşekkür ederim.

....Bayramınız mübarek olsun....
 
Syn yener90 kendini geliştirmek istiyorsan 2 yıllık okulun yanında ( bilgi dışında tabiki ) beceri ve uygulama yapman lazım. Mesela bi elektrikçinin yanına girip tesisat çekimi, Bakım arıza , sayaç değişimi, pano montajı, inşaat halindeki bi bınanın komple elektrik tesisat işleri gibi konularda kendini geliştirebilirsin.
 
Şahşi kanaatimi söylüyorum, önce kendine bir dal seç bence. Bu meslek çok kapsamlı meslek, hangi daldan daha çok hoşlanıyorsun, plc otomasyonmu, arıza bakım mı, tesisatmı? belkide proje çizemi yaparsın ona göre kararını ver ve o bölüm üzerine yoğunlaş.
dediğim gibi bu benim şahsi kanatim. ama sakın ha hangisi daha iyi diye sorma, hepsi iyi bence. Olay sadece senin hangisinden daha çok zevk alarak, daha randımanlı çalışacağın.
 
Ben kendimi proje dalında geliştirmek istiyorum ama iş bulamıyorum birçok yere başvurmama ragmen cevap alamadım
 
Kendinizi geliştirmek istediğiniz alan üzerinde yoğunlaşmalısınız. İlk başlarken asgari düzeyde ücretle çalışmayı kabul etmelisiniz. İşi öğrendikten sonra göreceksiniz ki, hem aranan kişi olacaksınız hem de alacağınız ücret çok iyi olacaktır.
 
Merhabalar ben bu sene elektrik bölümünden mezun oldum.kendimi geliştirmeliyim neler yapmam gerekiyor, yardım olursanız sevinirim,teşekkür ederim.

....Bayramınız mübarek olsun....

Arkadaşım 2 yıllık okuldan mezun olman meslekte sana Pek bişey kazandırmayacaktır. Biliyosun ki Okumamış birisi bile senden daha iyi bilgilere sahiptir. Arkadaşım benden sana tavsiye 2 yıllık bitirmişsin bunu devam ettir.Dikey geçiş sınawına gir mühendislik yolunda bi hedef belirle derim...
 
Kardeşim, elektriğin hangi bölümünü seçeceğine karar vermelisin önce benim şahsi kanaatimi sorarsan; tesisat ameleliktir, yüksek gerilim tehlikeli, ama otomasyon bambaşka birşey konuyla alakan ne derece bilmiyorum ama bence en çok parayı otomasyondan kazanabilirsin. Bence hangisinden zevk alıyorsan hangisi seni mutlu ediyorsa onu seçmelisin.
 
hiç bir şey bilmeden doğrudan otomasyon işine girmek büyük bir okyanusa balıklama dalmak gibidir. ucu bucağı olmaya bir sektör otomasyon ve bilgi gerektirir. burada kolayca boğulabilirsin. inşaatın tozunu, pisliğini çekmeden meleği öğrenemezsin.
 
İnşaatın tozunu pisliğini çekerek otomasyonu nasil öğrenecek anlamadım. Tamam en zoru otomasyondur ciddi birikim gerektirir ama zor diye kaçmak olmaz. Otomasyonunda başlanacak bı yerleri var heralde basta zaten hiç bir meslekte yüksek meblağda para kazanamazsın bilgin arttıkça paranda artmaya baslar. Degilmi?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,817
Mesajlar
920,720
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst