Elektrik tesisatından kaynaklanan yangın

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unal43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

unal43

Üye
Arkadaşlar herkese selam.3 gün evvel başımızdan çok kötü bir olay geçti.Ben evde yokken eşimin tesadüfen lavoboya gitmek için kalkmasıyla saat sabah altı sularında buat panosundan alevler çıktığını görüp söndürebilmek için su ile müdahale ettiğini söyledi.Sonra beni aradı ve itfaiye eşliğinde eve girdik.Maddi anlamda herhangi bir kaybım yok , yaşanan olay üzerine elektrikçi çağırdım.Sorunun banyo kısmında bulunan çamaşır makinesi için kullanılan üçlü prizin alüminyum kablo ucunun buata götürülmesinden kaynaklı yangına sebebiyet verdiğini söyledi.Zemin katta oturuyorum ve banyo asma katın üzerine baktığımızda apartmandaki tüm dairelere giden elektrik tesisatının dairemden geçtiğini farkettik .Ev sahibi değilim kiracıyım küçük yaşlarda bir tane çocuğum var nöbetlerim oluyor evde olmadığım zamanlar oluyor.Bu durum beni çok tedirgin ediyor.Elektrikçinin söylemesi başka dairelerde meydana gelebilecek bir arıza durumunda senin dairende etkilenebilir şeklinde.En geç Haziran ayında daireyi boşaltmış olurum ancak ben ve benden sonra oturacak olan vatandaşlar maddi manevi zarar görmesinler uğraşındayım.Yardımcı ve yol gösterebilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_8420.webp
    IMG_8420.webp
    207.6 KB · Görüntüleme: 31
iç tesisat'ta alüminyum kablo çekilmesi yasak diye biliyorum. sadece Eve gelen ana kolon hattı için çekilebilir ifadesi var.
Elektrik aboneliğiniz varmı ? yoksa süzme sayaç'tan mı elektrik alıyorsunuz ?
Elektrik dağıtım şirketine bu tesisatı nasıl kabul ettiğini sorabilirsiniz. yapı denetime dahilse onlarda bu işten sorumlu

iç tesisat'ta alüminyum kablo çekilmesi yasak diye biliyorum. sadece Eve gelen ana kolon hattı için çekilebilir ifadesi var.
Elektrik aboneliğiniz varmı ? yoksa süzme sayaç'tan mı elektrik alıyorsunuz ?
Elektrik dağıtım şirketine bu tesisatı nasıl kabul ettiğini sorabilirsiniz. yapı denetime dahilse onlarda bu işten sorumlu
Çekilen alüminyum kablonun bir elektrikçi tarafından sonradan çekildiğini öğrendim. Elektrik aboneliğim evet var. Cuma günü başka bir elektrikçi çağırıp bütün buat panolarını kontrol ettireceğim.

Elektrik yanginlarina su ile mudahale cok buyuk yanlis. Bu konu cok onemli. Yangini bilemem fakat esiniz carpilmamissa verilmis sadakasi varmis.
Kesinlikle.Bende yanlış olduğunu kendisine söyledim.Sigorta attığı için bu şekilde müdahale ettiğini söyledi.Halen etkisindeyim diyebilirim.Uyumadan önce dairede ne kadar prize takılı elektronik eşya varsa priz bağlantısını sonlandırıp yatıyorum.

Geçmiş olsun. Bir elektrikçi çağırıp kontrol ettireceğinizi yazmışsınız. Sizden sonra oturacak olanı düşünmeniz çok güzel. Ev sahibine durumu anlatın sonrası için sizin yapabileceğiniz çokta fazla birşey yok.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,227
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Geri