Ar-kur-Tek
Profesyonel Üye
süpheniz sadece Elektrik faturasından kaynaklanıyorsa bu kadar yüksek tüketim böcekten kaynaklanmaz. 30x24 x 1watt=720 watt.
bu tür cihazlar düşük güç tüketir 1 watt dan fazla olmaz.
10 tane olsa ayda en çok 7 kwattsaat yakar.
100kwatt yakmaz.
girişte köprü diyot (muhtemelen 1n4007 =1000v) olduğu için bozulmaz. ancak diyottan sonra kullanılan 450 voltluk yüksek voltaj kapasitörü patlar. cihaz devre dışı kalır. smps devreler yüksek voltaja çok hassastır. illa 1000v olmasına gerek yok 600-700 v da iş görür. garantili olsun diye 1000v dedim.hocam Elektronik cihaz ( kamera )
switch mode devrelerde zaten köprü diyottan geçtikten sonra dc elde edildiği için işe yaramaz
yön var mı ? ( devre ne şekilde yanar ? )
faz yerine nört / nötr yerine faz verirsek köprü diyot bozulur mu ?
diğer fazı faza deydirip çekmek ( bağlantısı ark yapmak gibi ) nötrü aynı şekilde .
kafayı yedik .
Notebook kamerası derken, nasıl, açar mısınız?
Hocam, anlamıyorum bu işlerden ama aklıma yattı. Doğru neden olmasın? Elektrik hattına yüksek voltaj verilip bunlar bozulabilir. Ancak kablolar yanar mı , bundan endişelenirim.
Hocam yüksek voltaj elektrik kablolarını yakmaz ise aklıma yattı, bunu yaptırtacağım sanırım
Tesisat da bozulur yanar yani öyle mi?
1. 2. ve 3. şıklarla hiçbir ilgisi yok hocam. Anlattığım durum gerçektir.
Fatura sorunuz : evet evi son ay kullanmadık, içinde oturmadık. O şekilde normal faturalarımıza yakın geldi, gelen fatura.
Teşekkür ederim.
Bir dakka..
Bu kadar yazılanların sebebi sadece elektrik faturasının siz evde yokken aynı mı gelmesi? Yani faturada değişme yok diye mi evde gizli kamera olduğuna hükmettiniz?
Hayır hocam ya !
Bir dakka..
Bu kadar yazılanların sebebi sadece Elektrik faturasının siz evde yokken aynı mı gelmesi? Yani faturada değişme yok diye mi evde gizli kamera olduğuna hükmettiniz?
sn @bilginlevent bunlara kafayı takmayın ,
bu neye benziyor biliyormusunuz ?
padişahsınız ( size ünvan verdim ) diyelim yemek su içeceksiniz zehirlenirsem .
berberde sakal traşı oluyorsunuz , berber boğazımı keser mi ?
bu durumun sonu yok .
bu kamera koyulmuş kanısına nasıl vardınız ? ( samimiyet , içtenlikle anlatın kimse yadırgamaz )
bu kamera işleri kolay değil , kondu diyelim niye konsun + kondu çalışması için belli şartlar var bu şartların konumu yetersiz ,
fatura için diyorsanız mantıksız + fatura içinde fatura ve sayaç kontrolu + sizin hattınızdan kaçak kullanım ?
Niyet ettim Allahím senin rízan için , sureni oku , duanı et , ALLAH'a teslim et .
kolay gelsin ,sağlıcakla kalın .