Elektrikli şofben rezistans değişimi hk.

MstF_53

Üye
merhabalar,

Cemsan şofben kullanmaktayım 7250w rezistans yer almaktadır.4 bacaklı olan resimlerde,yeni rezistans aldım 9000w fakat 3 bacaklı ortak bacak şeklinde.şofben 3 kademelidir,yeni rezistansta ortak uç olduğundan 2 kademeye mi düşüyor veya ortak uçları ayırıp orjinal rezistans gibi mi bağlamalıyım yardımcı olabilir misiniz ?

Ekli dosyalar

• eskisi.jpg
    eskisi.jpg
    117.1 KB · Görüntüleme: 6
  • yenisi.jpg
    yenisi.jpg
    107.1 KB · Görüntüleme: 6
merhabalar,

Cemsan şofben kullanmaktayım 7250w rezistans yer almaktadır.4 bacaklı olan resimlerde,yeni rezistans aldım 9000w fakat 3 bacaklı ortak bacak şeklinde.şofben 3 kademelidir,yeni rezistansta ortak uç olduğundan 2 kademeye mi düşüyor veya ortak uçları ayırıp orjinal rezistans gibi mi bağlamalıyım yardımcı olabilir misiniz ?
3 fazlı ıygulama için olmadığından emin misiniz? 9000 w büyük güç.

Monofazedir.Yeni aldığım rezistans ortak bacakları birleşik eskisi 4 bacaklı idi ayrı şekilde 220 volt yani.Hala eskisini kullanıyoruım fakat su ısıtma kışın zayıf oluyor diye 9kw rezistans aldım

Yeni aldığınız rezistansın üzerinde bir yerde kaç volt ve kaç watt olduğu basılı bir yer olmalı.

Resimler misiniz görelim.

Bu güçte bir rezistansı özel tesisat ve koruma elemanları olmadan çalıştırmanızı tavsiye etmem.
Şu resimdeki gibi yazılar olmalı.

images (2).jpeg

9kW 230V yada 280V gibi okuyorum.

Rezistans 220 volt ise iki köprülü olan uç sabit diğer iki uçtan faz vererek 2 kademeli kullanılacak.

Eski cihazın rezistans yuvasına bu uyarmı bilmiyorum.

İkinci konu 9 kW bir rezistansı çalıştırmak için bağlantı enerji kabloları Sigorta ve kaçak akım değerlerinin kontrolü gerekli ise yükseltilmesi ayrıca dairede iseniz sayaç daire arası kablonunda uygun kesitte olup olmadığı kontrol ettirmenizde fayda var.

9kW 230V yada 280V gibi okuyorum.

Rezistans 220 volt ise iki köprülü olan uç sabit diğer iki uçtan faz vererek 2 kademeli kullanılacak.

Eski cihazın rezistans yuvasına bu uyarmı bilmiyorum.

İkinci konu 9 kW bir rezistansı çalıştırmak için bağlantı enerji kabloları Sigorta ve kaçak akım değerlerinin kontrolü gerekli ise yükseltilmesi ayrıca dairede iseniz sayaç daire arası kablonunda uygun kesitte olup olmadığı kontrol ettirmenizde fayda var.
kablolama 4mm lik tesisat şuanda iyi 230volt yazıyor fakat bağlantı yaptım fakat ısıtması pek hoşuma gitmedi.eskisinde nötrler ayrı ayrı idi onun bir farkı var mıdır ?

Frekans yok nötr ortak.

Amper ölçme şansın varmı? Pens ampermetreniz varmı? Cihaz iki kademe aktif iken kaç amper çekiyor?

Belki kademe anahtarının biri geçirmiyor olabilir. Bazı kontrollerin yapılması lazım. Bu rezistans sıfırmı bana sıfır gibi gelmedi?

sıfır aldım dışarda ısıttım her 2 rezistansıda ayrı ayrı çalıştı ,eskisinden direnç değerleri az daha düşük

Forum istatistikleri

Konular
129,918
Kullanıcılar
452,820
Son üye
fenerliemrecam

Yeni konular

Geri