elektronik sayaç arızası

eprom34

Üye
Katılım
16 Şub 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
45
selamlar,

benim bir sorunum var bu sorunumla ilgili olarak bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ederim. şimdiden cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

özel sebeplerimden dolayı kiracısı olduğum ve elektrik sayaçını kendi üstüme lamadığım (ev sahibmle o şekilde anlaşmıştık) evime mayıs ayından beri çok nadir gitmekteyim. elektronik sayaç kullanmaktayım. ödemelerim otomatik ödeme talimatında olduğu için takipsizlikten dolayı bu tarihten beri elektrik faturası gelmediğini geçen gün tedaştan gelen faturayla öğrendim. elektrik faturasında hiç bir değer yazmamakla birlikte sayacınız okunamamıştır. sayacınızı okuyup tedaşa başvurun demektedir. sayacı okumak için saate gittiğimde sayaçta hiç bir ışık, sayı göremedim (yaşam belirtisi yoktu) ancak evimde elektrik yanıyor. şalteri kapatıp açtığımda da düzelmemektedir. bu elektronik sayaçlar önceki ayların sarfiyatlarını hafızasına işlemekte midir? ayrıca bu konuyla ilgili olarak ne yapmam gerekir.

forumunuzdan öğrendiğim kadarıyla bu saat şayet arızalı ise değiştirmeye yetkili kişiler tarafından değiştirilerek tedaşa eski saatle birlikte dilekçemizi teslim etmemiz gerekmektedir. bu arada kalan dönemler için tedaş nasıl bir faturalama uygulayabilir. açıkçası yüklü bir miktar ödemekten korktuğum için geceleri gözüme uyku girmiyor. yalnız şöyle de bir durum var bu konuyu da göz önünde bulundurmanızı rica ederim. internet üzerinden elektrik borcu sorgulama ekranından sayaç numarası ile sorgulama yaptığımda son okumanın Aralık 2009 da yapıldığı ve borcunun bulunmadığı bilgisini görmekteyim. bu saatin hafızasının kontrolü için ne yapılabilir.

teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Aslında sayacın sizin üzerinze kayıtlı olması gerekir.Yapılan suçtur.Sizin yapabileceğiniz ev sahibinizle görüşüp abone olarak onun başvurmasını sağlamanız.Sayaç ekranında sorun olup işlem bilgisi dahili hafızada korunmuş olabilir.Hiç veri okunamıyorsa önceki ayların ortalaması üzerinden faturalandırma ile karşılaşırsınız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst