çok sağol dostum.peki 20mA çıkışlı akım transdüserinin fyatı ve temini hakkında bilgi verirmisin.devrede bir tane akım trafosu kullan örneğin 100/5A, Akım trafosu çıkışını 0-5A giriş, 0-20mA çıkışlı akım transduserine bağla, akım transduserinin çıkışını da analog modüle bağla, hepsi bu
ayrıca TA-112 AKIM VE GERİLİM TRANSDÜSERİ tipi transdüser buldum internette akım trafosuna gerek kalmıyo sanırım.çok sağol dostum.peki 20mA çıkışlı akım transdüserinin fyatı ve temini hakkında bilgi verirmisin.
Yardımın için teşekkür ederim.birinci yol daha münasip geldi.deney amaçlı bi devre.60 wattlık bir lamba çalıştırıcam.çekilen akım 0.25-0.3 A olduğu için zarar vermeyecektir.Eğer akım transduserinin akım girişi senin devrenin maksimum çekeceği akımdan küçükse akım trafosuna gerek kalmaz. Ama sistem 60 amper akım çekecekse maksimum, akım transduseri girişi de 0-10Amper ise işte burada akım trafosu kullanmak gerekir aksi halde transduser girişi yanar. Entesin akım transduseri var doğru bulmuşsun.
İkinci bir yol göstereyim sana;
Bir tane devreye modbus veya analog çıkışlı ampermetre bağla plc'den modbus veya analog giriş ile verileri okuyabilirsin. Hem bu arada ampermetrede gösteren değer ile plc'de okunan değerin aynı olup olmadığını da görebilirsin, bir nevi doğruluk testi yapmış olursun.
BağlayabilirsinizSiemens'in kataloğunda EM 235 modül için aşağıdaki bilgi yazıyor. Bu modüle 4-20mA çıkışlı basınç transdüserini bağlayamaz mıyım acaba?
EM 235 0-10 V, 0-20 mA, 12-bit 4AI / 1 AO 6ES7 235-0KD22-0XA0
Cevabınız için teşekkür ederim.Bağlayabilirsiniz