En iyi kondansatör seçenekleri epey fazla.
Ben ''EN İYİ OLAN DEĞİL İYİ OLMAYAN '' konusunda bir kaç fotoğraf eklemek istiyorum.
Bu kondansatörlerin patladığı yerlerde ölçülen gerilim faz-notr 208 V ile 224 V aralığında
Patlayanların 3'ü 400 V 10 kvar, diğeri 400 V 1 kvar
3 tane kondansatör aynı yerde birkaç gün aralıklarla patladı. Diğeri başka bir işletmede...
İşletmelerden biri klasik bir dikim atölyesi.
Başka biri de tadilatı bitmiş daha faaliyete girmemiş bir işletme ağırlıklı aydınlatmalar devrede.
Harmonik yok.
Sıcaklık sorunu kesinlikle yok, kış aylarında, 13.12 2012/ 09.02.2013/08.03.2013 tarihlerinde...
Montaj sorunu yok, kablo yüksükleri bile hiç bir şekilde deforme olmamış
Her arızadan sonra firmanın İstanbul ofisi ve verilen fabrika numarasıyla görüşüldü, notlar alındı. Ama geri dönen olmadı, her defasında arızalı kondansatör ambalajlanarak ve üzerine arıza notu ve kendi GSM numaram yazılarak satıcı firma aracılığıyla imalatçı firmaya gönderildi, yine geri dönüş olmadı...
En son WİN 2013 fuarda Firmanın standın yetkili bir arkadaşla şifai olarak görüşme sonrası form doldurularak aynı sorun ifade edildi. Geri dönüş olacağı söylendi ama yine dönen olmadı.
Ben her defasında satıcı firmadan (bire bir diyaloğumuzun iyi olmasından ve sürekli müşterisi olduğumdan) yenisini ücretsiz alarak değiştirdim. Ama kondansatörlerin patladığı işletmelerde her defasında bir sürü tartışma ve şikâyet ile muhatap olma durumunda kaldım. Gereksiz yere 4 defa tespit ve arızalı kondansatörü almak için, 4 defa da yenisini takmak için gitmek zorunda kaldım.
Ve ürün tanıtımlarında kondansatörlerin basınçla arızaya karşı korumalı olduğu, herhangi bir arıza durumunda patlama olmadan kondansatörün devre dışı kalacağı hakkında bilgiler veriliyor. Fotoğraflara bakarak ne kadar korumalı olduğuna siz karar verin.
Yerli bir kondansatör firması bu kadar duyarsız mı olur. Bu kadar vurdumduymaz mı olur. Yorumu sizlere bırakıyorum.