EN TEMİZ ENERJİ KAYNAĞI İŞTE BU...

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,187
Puanları
181
Yaş
40
AÖF de okuyorum arkadaşlar. Ders yaparken şu birkaç paragraf çok hoşuma gitti ve paylaşmak istedim. Özellikle 1. paragrafı iyi okuyunuz.. Sağlıcakla...

20140308_064641.jpg
 
Elbette en temiz, en ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir.. :) Ne güzel yazmış AÖF..

( Yalnız başlığı görünce "sonunda nükleler enerji kabul edildi" diye düşünmedim desem yalan olur. :) )
 
Tasarruf şarttır, Nükleer santral kaçınılmaz ihtiyaçtır.
 
Yaptırmıyorlar ki senelerdir. Komşularımızda var bizde yok. Neyse devamı gelirse dışa bağımlılıktan kurtuluruz. Birde nükleer santralimiz olursa nükleer başlık ta yapabiliyormuşuz. Türklerin büyümesini istemiyo kimse hep oyun hep oyun geri kalıyoruz bakalım neler göreceğiz.
 
Nükleer santral dan ziyade daha adam akıllı rüzgar türbinleri yok. Kaldı ki türkiyenin coğrafi şartları buna çok uygun. Yanlız bir nokta daha var ki o daha acı. Söyleki kaçak elektrik kullanımı halen çok yüksek seviyelerde . Ben sen tasarruf yapacağız o adam kaçak kullanacak sonra ne olacak onun kullandığınin parasini da biz vereceğiz . Çıkıp da tasarruf diyeceğinize nasıl kaçak elektriği onleriz onu çözün. Iste asıl tasarruf budur.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
hepinize bravo hepinizi alkışlıyorum yemin ederim çok zekisiniz...:p bizim elektrigin pahalı olmasının nedeni üretim maliyetinin yüksek olmasımı yoksa vatandaşın sırtında ki kene midir .... devlet elektrigi beleş üretse size beleşmi satacak kdv ,ötv , trt payı , cart payı , curt payı yine vatandaşa bindirecek... kaldıki oturdugunuz ile ilçeye nükleer santral yapılsa ne hissedersiniz .... evinizin yanında akan dereyi hes yapacagız diye kurutsalar ne hissedersiniz...1 liralık akaryakıtı 5 liraya alırken ne hissediyorsunuz...
 
Şahsi fikrim, ikamet ettiğim bölgeye nükleer güç santrali yapılsa, bundan sadece mutluluk duyarım.

20 yılım linyit yakan bir termik santralin bulunduğu bölgede geçti. Eminim nükleer santral çevreye daha az zarar vericek.
 
Yerli mali yurdun mali herkes onu kullanmali.

Elin yabancisi gelecek ham maddeyi buradan alacak isleyecek sonra nukleer enerji diye bize satacak. Yetinmeyip yakilan atiklari imha etmek icin para verip imha ettirecegiz. Bizde ucuza elektrik kullanacagiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,325
Mesajlar
925,299
Kullanıcılar
451,772
Son üye
QFaruk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst