ne demiri ne kaybı herkes bol keseden atıyor.arkadaslar kompanzasyonda gerilim mi düşürülüyor.okuyorum acıyorum halinize.sallamayın bilmiyorsanız.
HERKESİN ANLAYACAĞI DİLDE YAZIYORUM :
sayacın yazdığı şey aktif güç mü... evet!
P=V.I.COSq dur.. evet!
bir cihazın çalışması için gereken güç bellidir.. örneğin 100W
şebeke gerilimi bellidir örneğin 220V
peki sorarım kardeşler.. bu denklemde o zaman SABİT OLANLAR NELERDİR??
bu denklemde P ve V sabittir.. GÜÇ ve GERİLİM sabit..
o zaman ne değişken? evet! akım ve COSq..
o videolarda akımın düştüğü gösteriliyor.. doğru.. sisteme kondansatör bağlayıp akımı düşürüyorlar..yani COSq yi arttırıyorlar..
işte mesele I akım azalırken ona bağlı oranda COSq artıyor.. yani denklemdeki P değişmiyor hiçbir zaman (V sabit)
ampermetreden akım azaldı diye düşünüp gücün azaldığını düşünmemizi istiyorlar.. halbuki akım azalınca cosq artıyor.. güç her zaman sabit kalıyor..
yani sayacın yazdığını V.I deyip.. akım düştü sayaç az yazar deyip COSq nin gözümüzden kaçmasını sağlıyorlar..
SONUÇ; DOLANDIRICILIKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL..
Artık bilgisayar güç kaynaklarında da aktif pfc özelliği koymuşlar. Yani yerel kompanzasyon. Bu özelliği de enerji tasarrufu olarak sunuyorlar.
Bu konuda herkes TEDAŞ dan tepki beklerken sanırım TEDAŞ için konutlardaki endüktif sorunu için çözüm oluşturduğu için hiç sesini çıkarmıyor.
Bu durumda aslında tedaşın yapacagı yatırımı halk Elektrik faturam düşecek diye farkında olmadan kendisi yapıyor.
Ülkeye hizmet diye buna derim ben
Kandırılmış insanlar = Kazanan kurumlar + Kazanan düzenbazlar
gördüğüm kadarı ile sanki evler için yapılmış.
ama evlerde normal sayaç olduğuna göre hiçbir işe yaramaz.
çok süper bir açıklama teşekkür ediyorum çok süper helal olsun kardeşim...