Orda 0 mAh olarak kast etmeye çalıştığım şey bir güç tüketiminin olmadığı.güzel insan, 0 mAh diye bir güç tüketimi yoktur. bir sistem çalışıyorsa veya apartta bekliyorsa stand by akımını tüketir. yani uykudayken bile rüya görür. güç kaynağın büyükten küçüğe doğru olduğu için kaybın çok az. daha uzun süreli hizmet bekliyorsan güç kaynağını büyütmelisin.
LTC3126 kullanabilirsiniz, 2uA, Enfazla 2.5A verebiliyorBurda sıkıntı olan şey voltaj regülatörünün sistemden fazla enerji harcaması. Bunun için alternatif önerileriniz var mı?
Maalesef dediğim gibi sadece aküyü kullanabiliyorum.Sistem 5v ile çalışıyorsa 18650 bir lityum pil ve tp4056 bms'li modul işinizi görür. Kapasitesi yetmezse eşdeğer iki pil de paralel bağlanılabilir.
malzeme yokluğundan mı? yoksa proje kutusu öyle tasarlandığı için mi? güzel insan, bizim hayal gücümüz çoooook geniş, geniş olmasına geniş te. görmedik mi pek anlayamıyoruz. 6 Ah akünün olduğu yere kaç tane 18650 veya türevi girer? biraz cm hesabı mı yapalım dersin. yerim yok, malzemem yok dersen de @AG Mehmet ve @serkan_48 ustalarımızın tavsiyelerine bir göz at derim.Maalesef dediğim gibi sadece aküyü kullanabiliyorum.
Bu çok mantıklı ama Türkiye de satışı yok sanırım hiç bir yerde bulamadım.LTC3126 kullanabilirsiniz, 2uA, Enfazla 2.5A verebiliyor
https://www.analog.com/en/products/ltc3126.html
Ustam bu güç kaynağı sadece bu devreye bağlı değil, 18650 kullanmak istersem diğer devrelerinde voltajlarını düzeltmem gerekecek. Bu çok zaman alacak, daha masraflı olacak ve alan hem akü hemde 18650 için yetersiz olacak. Ayrıca tekrar şarj etmekte bir problem olacak. Burda çok fazla detay verip size zaman kaybettirmek istemediğim için direkt amacımı paylaştım. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.malzeme yokluğundan mı? yoksa proje kutusu öyle tasarlandığı için mi? güzel insan, bizim hayal gücümüz çoooook geniş, geniş olmasına geniş te. görmedik mi pek anlayamıyoruz. 6 Ah akünün olduğu yere kaç tane 18650 veya türevi girer? biraz cm hesabı mı yapalım dersin. yerim yok, malzemem yok dersen de @AG Mehmet ve @serkan_48 ustalarımızın tavsiyelerine bir göz at derim.
12v dan 5v a verimliliği daha yüksek step down converterları araştırıyorum teşekkür ederim.converter entegrelerini araştırın.
Temel veriniz "high efficiency step down converter 12 to 5v"
Yine de bir alternatif bakıyorum teşekkür ederim.o dönüştürücü zaten buck converter değil mi, verimi daha fazla zor artırırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?