enerji tasarrufu

Katılım
23 Nis 2010
Mesajlar
405
Puanları
1
arkadaşlar kompanzenin kaynağı düzenli kullanmadan dolayı bi enerji tasarrufu sağladığı söyleniyor peki direkt enerji tasarrufu sağlamıyomu şöyle söyleyim pano üzerindeki ampermetre 400 amperi göseriyor kompanzenin şalterini indirdiğimiz anda 600 ampere çıkyor yani biz burda 200 amperi bedavamı kullanıyoruz elektrik .sayacımız bu işe ne diyor.şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kütahyada burak elektirikdiye bir yer var oradan energy diye elektirk tassaruf makinesi v aralabillirsin
 
konuyla hiçbir alaka kuramadım ne demek istiyosunuz anlamadım
 
Sn. ferman_43'ün bahsettiği enerji tasarruf (!) cihazı ile bu konunun alakası yok.
Sizin cevap aradığınız soru ise aslında şu tam olarak: Kompanzasyon nedir? Onun da cevabı şurada: https://www.kontrolkalemi.com/forum/kompanzasyon/4188-kompanzasyona-giris.html
Ortada bedava kullanılan bir şey yok. Sadece enerjiyi verimli kullanma durumu var. Olay vektörel toplamda ölçü aletinin gösterdiği değerin değişmesidir.
Maalesef bu tasarruf cihazı satıcıları da "amper" olayı üzerinden tanıtım yaptığı için, olayı derinlemesine olarak bilemeyenler çabuk inanmakta.
 
Kompanzasyon sistemi devreye girdiğinde cos(fi) açısının değeri 1 e yaklaşır.Sizinde kullandığınız aktif enerjinin değerinin değişmediği durumlarda akımda azalma görülür.
 
Normal okuduğun akım İ=U*cosf/r göre düşünürsek cosf o.8 civarında oldugundan veya altı akım yüksek çıkar cosf de kompanze edildiği zaman 1 yaklasinca akım düşer yani bir duşunun bir işletmede akım %35 oranında düşme sağlanıyor kompansazyon hiç yapılmasa enerji iletmek için nekadar kalin kablolara ihtiyac olur yani bu kompansazyon hem şebekeden çekilen akımı düşürüyor hemde şebekeye gönderilen harmonikleri azaltıyor böylece daha temiz enerji kullanıyoruz tabi uretimdeki olayları yazmıyorum daha....
 
arkadaşlar soruyu dahada sadeleştiriyim 400 kwlık trafodan max amper çekiyorum (600)burada kompanzenin şalterini indirince 600 amperlik ana sigorta atmazmı.veya şöyle diyim kompanzenin şalterini indirdiğimde (cezaya girmediğimizi kabul ederek soruyorum)elektrik faturamızda artış olurmu
 
cezaya girmez isen fatura tutarında değişiklik olmaz...ama kapatma gereğini niye duyuyorsun anlamadım niye mevçut tesisatını ve şebekeyeyi zorluyacaksın saygılar
 
niye sorduğumu şöyle açıklayım kompanzenin enerji tasarrufu sağladını söyleyen de var kesinlikle sağlamadığını söyleyende amacım bu konuya bi açıklık getirmektir.
 
yokmu bilen yani mhmtyazıcı arkadaşa katılan veya katılmayan
 

Forum istatistikleri

Konular
129,286
Mesajlar
924,983
Kullanıcılar
451,712
Son üye
louygu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst