entes 3 rg 12cs

ykp55

Üye
arkadaslar sizden bir ricam var şimdi sizlere mevcut kurulu gücü vercm ve bi komopanzasyon yapmak istiyorum dağılışım dorumudur ve neler eksiktir şimdiden teşekkür ederim

1145 W tasaruf ampulu
5.17 KW klima
1.25 KW dondurma dolabı
13.2 KW pizza makinası
4.4 KW patates kızartma makinası
1.5 KW pasta dolabı toplam 26.45 KW yükmz var

12 kademeli entes 12 cs serisi role her kademede 1.5 Kvar lık kondasator kullanıcm

bu şebekede ki mevcut olan cos fiyi bilmiyorum bunu nasıl hesaplarız ve de kondasator dağılışı doğrumudr

şimdiden teşekkür ederim

Sayın ykp55;
SVC sistemini kullanırsanız eğer bu tip işletmelerde 5 kademe ile monafaze kondansatör kullanmadan,%2'lik sonuçları rahatlıkla görebilir,arkanıza bakmazsınız.Sizin için sisteminize uygun bir taslak çıkartıyorum,aşağıda inceleyebilirsiniz.

SVC SİSTEM ELEMANLARI
1 adet SMART SVC 12C3L Reaktif güç kontrol rölesi
1 adet SVC-GK5.0 dinamik yük sürücüsü
3 adet 1.5 kVAR monafaze şönt reaktör
KONDANSATÖR KADEMELERİ
1 adet 1,5 kVAR trifaze kondansatör
1 adet 2,5 kVAR trifaze kondansatör
1 adet 5,0 kVAR trifaze kondansatör
1 adet 7,5 kVAR trifaze kondansatör
1 adet 10 kVAR trifaze kondansatör

Bu dizilim mevcut ihtiyacınıza fazlasıyla yetecektir.Ayrıntılı bilgi için iletişime geçebilirsiniz,çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Sayın ykp55;
SVC sistemini kullanırsanız eğer bu tip işletmelerde 5 kademe ile monafaze kondansatör kullanmadan,%2'lik sonuçları rahatlıkla görebilir,arkanıza bakmazsınız.Sizin için sisteminize uygun bir taslak çıkartıyorum,aşağıda inceleyebilirsiniz.

SVC SİSTEM ELEMANLARI
1 adet SMART SVC 12C3L Reaktif güç kontrol rölesi
1 adet SVC-GK5.0 dinamik yük sürücüsü
3 adet 1.5 kVAR monafaze şönt reaktör
KONDANSATÖR KADEMELERİ
1 adet 1,5 kVAR trifaze kondansatör
1 adet 2,5 kVAR trifaze kondansatör
1 adet 5,0 kVAR trifaze kondansatör
1 adet 7,5 kVAR trifaze kondansatör
1 adet 10 kVAR trifaze kondansatör

Bu dizilim mevcut ihtiyacınıza fazlasıyla yetecektir.Ayrıntılı bilgi için iletişime geçebilirsiniz,çalışmalarınızda başarılar dilerim.

teşekkür ederim yanlız benim dağılımım ve kompanzasyonumda bi sorun varmıdır acaba

toplam kurulu gücünüz yaklaşık olarak 25,5kw civarında.makinaların cosinüslerini belirtmemişsiniz ama ortalama bir değerle 0,7 olarak alırsakki bence yeter çünkü bazı makinalarınızın özellikle patates kızarma ohmik ve pizza makinası ağırlıklı olarak ohmik yük karakteristiğindedir.
cosQ 0,7 alırsak tanQ1=1,02 olur
cosinüsü 0,99 a yaklaştıracağınıza göre tanQ2=0,14 olur.
Q VAR=25,5.(1,02-0,14)=22,4 kvar
yükünüzün büyük olanları zaten ohmik yükten oluştuğuna göre
bence toplam 15kvar'lık bir kompanzasyon çok rahat bir şekilde yeter.

smart svc kullanırsanız
1.kademe 1kvar
2.kademe 1,5 kvar
3.kademe 2,5 kvar
4.kademe 5 kvar
5.kademe 5 kvar

5 kademeyle işi bitirisiniz.

entes kullanacaksanız 12 kademeden az olmasın
1.kademe 5 kvar RST
2.kademe 2,5 kvar RST
3.kademe 1,5 kvar RST
4,5,6,7,8,9,10,11,12. kademelere 0,5kvar'lık monofaze kondansatörleri her faza ayrı ayrı dağıtabilirsin

İlla klasik sistem olacak derseniz eğer baştan yüklere olan bakış açınızı değiştirmekde yarar var.Mesela listede belirtmiş olduğunuz tasarruflu ampuller endüktüf değil kapasitif birer eleman oldukları için bu değer kapasitif yönde kompanze edilmek zorundadır.Yani bu yükler kondansatörler ile değil,şönt reaktörler aracılığı ile kompanze edilir.

Isıtıcılar yani sizin şu 4.4 kw olan kızartma makinanız omik bir yük olduğundan,bu yük kompanzasyona ihtiyaç duymaz.Pizza makinanızda yine omik bir yüktür,bu yüzden her iki makinanızda listeden çıkartılabilinir.

Geriye kalan dolap ve klimalarınızında monafazemi,yoksa trifazemi olduğu önemli.Geriye kalan yükler hakkında biraz daha ayrıntı yazarsanız eğer burdan iyi bir dizilim çıkartılabilinir üeyeler tarafından.

Özetle her biri 1,5 kVAR trifaze kondansatör grubuyla oluşturacağınız bir pano,eğer bu dolap ve klima yükleriniz monafaze ise size iyi sonuçlar vermeyecektir.Svc sistemini tavsiye etmemdeki en büyük sebepde bu hassas dizilime gerek kalmayaşındandır.

Bu arada sayın fabia nın önermiş olduğu 5 kademenin benim önerdiğim kademelerden küçük oluşu,benim panoya ileride gelebilecek extra yükler için vermiş olduğum toleransdan kaynaklanıyor,yoksa her iki dizilimde çözüme rahatlıkla ulaştıracak türdendir.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim,hoşçakalın.

sayın kumanda-cı'ya katılıyorum.ilerleyen zamanlarda ki güç artımınıda dikkate alarak biraz daha yüksek kademeler kullanılabilir.

toplam kurulu gücünüz yaklaşık olarak 25,5kw civarında.makinaların cosinüslerini belirtmemişsiniz ama ortalama bir değerle 0,7 olarak alırsakki bence yeter çünkü bazı makinalarınızın özellikle patates kızarma ohmik ve pizza makinası ağırlıklı olarak ohmik yük karakteristiğindedir.
cosQ 0,7 alırsak tanQ1=1,02 olur
cosinüsü 0,99 a yaklaştıracağınıza göre tanQ2=0,14 olur.
Q VAR=25,5.(1,02-0,14)=22,4 kva
1.kademe 1kvar
2.kade
2.kademe 2,5 kvar RST
3.kademe 1,5 kvar RST
4,5,6,7,8,9,10,11,12. kademelere 0,5kvar'lık monofaze kondansatörleri her faza ayrı ayrı dağıtabilirsin

çok teşekkür ederim

arkadaşlar burada biraz daha eklemeler oldu benm kondansator secmm ve dağılımım doğrumudur yardımcı olurmusunz
1145 W tasaruf ampulu
5.17 KW klima
4.35 KW dondurma dolabı
13.2 KW pizza makinası
4.4 KW patates kızartma makinası
1.5 KW pasta dolabı toplam
2.18 KW küçük dondurma dolabı
1.5 KW kahve makinası
10.3 KW kola dolabı
1.kad: 5 kavr trifaze
2.kad: 2.5 kvar trifaze
3.kad: 1.5 kvar trifaze
4.kad: 2.5 kvar monofaze
5.kad: 2.5 kvar mono.
6.kad: 2.5 kvar mono
5.6.7.8.9.10.11.12. kademelerde 0,5 kvar monofaze kondansator dağılımı normalmidir
birde arkafdaslar 50/5 akım trafosu ve kombiş saat yeterli ggelirmi yoksa x5 almak gereklimidr teşekkürler şimdiden :