Entes RG3 12C Serisi Röle Şifre Sorunu

elektropan, reaktif rölenin şifresini haberleşme sistemi üzerinden değiştirebilmektedir. Bu bir seçenektir. Kötü niyetli birisini tesise almazlar sanırım, firma içinden kötü niyetli birisi de olur mu bilmiyorum!

Elektropan cihazının eski sürümünde yeni modelinde şifresini biliyoruz. onda sorun yok ama bu yazılana göre cevapladık. Uzun süredir kullanmıyoruz ama elimizde 12+18+24 modeli yedeklerimizde var.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim. Konunun özü anlaşılmış görünüyor. Artık eskisi gibi "MÜŞTERİ VELİNİMETİMİZDİR" anlayışı yok tabi. Bir çok firma (benim çalıştığım kamu hizmet kuruluşu dahil olmak üzere) müşteri hizmetleri gibi vitrinlik formalite birimler oluşturarak hizmetin kalitesini düşürüp yapılan cüz'i hizmetleri reklamlarla ön plana çıkarmaya çalışması var. Seminerin birinde anlatılmıştı da çok hoşuma gitmişti; eskiden kalite kontrol birimleri vardı, yapılan hizmetin veya imal edilen ürünün kalitesini kontrol ederlerdi. Ancak şu anda bu birimler kaldırıldı çünkü yapılan tüm faaliyetler ayrı ayrı kaliteli olmak zorunda. Ben ENTES'in veya başka bir firmanın kendine göre kurallarını sorgulayamam diyemem sorugulamak zorundayım ve zorundayız. çünkü ben ENTES'le veya başka bir marka ürünle müşterime bir bedel karşılağında sorumluluk üstlenerek çözüm sunmak durumundayım. Bunu yaparken ürününü kullandığım firmanın desteğini, yardımını beklerim, bu benim en doğal hakkım. İsim vermekten çkinilecek bir durum yok sanırım; uzun bir süre KAEL kullandım, sağolsunlar bir telefonla her türlü sorunuma yardımcı oldular, yine TENSE aynı şekilde ilgi ve alakadan hiç bir şeyden esirgemiyorlardı, GRUP-ARGE tam bir gönüllü firması. En ufak sorun için bile yerinde tesbit kontrol dahil hiç bir hizmetten geri kalmıyorlar.Ki bu şekilde yapmaları kendi değerlerini artırır. Daha öncede yazmıştım bir keresinde entesi aradım, role ile ilgili bir bilgi almak için 2 defa bir süre sonra arayın diye telefonuma olumsuz cevap aldım 3 . kez üşenmedem aradım yine aynı cevabı alınca bu defa artık sabrım kalmadı da ..... sonra bağladılar ve çok kıymetli roleleri hakkında bilgi sahibi oldum. ENTES'İN merkezi İstanbul'da, bende İstanbul'dan aradığımı söyledim. Tamam bana şifreyi vermemelerini anlarım, ama teknik elemanlarının Ümraniye'den gelip roleyi resetleyip tekrar firmaya dönmeleri 2 saatlerini almaz. Ha diyeceksiniz ENTES'in işi gücü yok da senin şifre sorunun ile mi uğraşacak, o zaman işin rengi değişir. Ben tekrar kullandığım ve teknik desteklerinden hakikaten memnun kaldığım KAEL. TENSE VE GRUP-ARGE'ye tekrar teşekkür ediyorum.
 
Yukarıda yaşamış olduğunuz olayın bir benzerini de ben frekans metrede yaşadım. o günden sonra kesinlikle Entes markalı ürün kullanmamaya çalışıyorum.
 
Ben şahsen Entes'in satış sonrası hizmetinden çok memnunum. Sn Macit BUL beyfendi satış temsilcisi ne zaman işimiz düşse yardımımıza koşar basit bir konu için bile yoğun olsa dahi vakit ayırıp gelir sorunu çözer ve bilgilendirir. Şifre konusu bence özel bir konu eğer varsa bile master şifrenin müşteriye verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Birisi o şifreyi öğrenip başkasına söylese biryerin kompanzasyon takibini yapan firmaya gıcıklık olsun diye o şifreyi girip ayarları değiştirecek insanlar çıkar bu memlekette ve bu bilgi öyle hızlı yayılırki o röleyi şifrelemenin hiç bir espirisi kalmaz hale gelir. Sn moner69'un sorunun yerinde çözülmemesi ile ilgili siteminde haklı olduğunu düşünüyorum.Yiğidi öldürmeli ama hakkını yememeli.
 
peki şifreliyenin gıcıklık yapıp Bakım fiyatını artırırsa veya kendisini naza çekerse ne olacak.
 
peki şifreliyenin gıcıklık yapıp bakım fiyatını artırırsa veya kendisini naza çekerse ne olacak.

Burada işlemin yetkili servis elemanı tarafından yapılma espirisi bu zaten. İşlemin kontrollü olarak yapılması. Master şifre ahmet'in mehmet'in eline geçtikten sonra o rölenin şifreleme özelliğinin hiç bir espirisi kalmayacaktır.
Örnek vermek gerekirse;
Kanunları uygulayan,huzur ve güvenliği sağlayan belinde silahı olan polisdir sıradan bir vatandaş(Zanlı veya madur) bu sorumluluğu almaya kalkar yada bu rolü üstlenmeye kalkarsa huzur kalmaz.
 
Teknik destek konusunda Entes'in üzerinde firma olmadığını düşünüyorum. Geçmişten gelen birikim ve büyük şehirlerde teknik destek mühendisi bulundurması söz konusudur. Ama sayın moner69, üstelik istanbul'da olması nedeniyle destek alamamış olması bir hayli düşündürücü.

Teknik destek konusundaki kanaatimde, entes firması için bir değişiklik olmadığını da tekrar belirtmeliyim. elektropan, tense, kael gibi fibi firmalar da teknik destek sağlıyor, hiç kimse inkar etmesin.

Hatta Entes'ten sayın Macit BUL, tanıtım yapmak ve tanışmak için beni ısrarla aradı ve Sakarya'da işyerinde olmadığım halde bir iş esnasında olduğum Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde görüştük. Görüşmek için ısrarcı olması, ben de takdir uyandırmıştı, itiraf etmeliyim.
 
Bu tip cihazlarda şifreler güvenlik için değil hatalı kullanımı engellemek içindir. Meraklı birisi aleti kurcalarken ayarlara zarar vermesin diye şifrelenir. Yoksa ard niyetli biri için gerekli olan son şey şifredir. Örneğin akım trafosunun sekonder uçlarına eklenecek kısacık bir telle bütün sistem felç edilebilir. Bu sebepten dolayı ya çihazın içinde bir reset tuşu bulunur . Yada firmanın bildiği master şifre olur. O şifrede müşteri talebi üzerine müşteriye verilir. Bazı firmalar herbir ürün için master şifreler oluştururken bazılararı yüzerli binerli partiler halinde oluşturuyor.

Sonuç olarak şifresi unutulan bir ürünün fabrikaya yollanmasını istemek kabul edilir değil. Neden derseniz türkiye eski türkiye değil. Bir ürün üretirken o ürünün kenyada uruguayda yada peruda kullanılabileceğini düşünmeliyiz. Böyle bir problem varsa entes bunu en kısa zamanda çözmeli. Elin cezayirlisine yada nabibyalısına aleti türkiyeye yollada düzeltelim demek hiçte şık değil.

Kolay gelsin........
 
merhaba arkadaslar her zaman için elimde iki adet röle bulunur tek faz ve 3 faz olmak üzere bu gibi durumlarda elimdeki röleyi geçiçi olarak takıyorum diger röleyide servise yolluyorum. Bazı durumlarda röledede sorun olabiliyor.
 
Kompanzasyon sistemine sabotaj yapmak için, şifreye gerek mi var ???
Şifre, "sistemi bilmeyenlerin" karıştırmaması içindir...
Hırsıza, kötü niyetliye kilit de olmaz, engel de...

ENTES işgüzarlık yapmış... Benzeri hatta daha iyi durumda olan cihazlar da var piyasada...
Onları kullanırız...

Olumlu görüş belirten arkadaşlar, Entes'in iyi müşterileridir diye düşünüyorum...
Benim gibi yılda 5-10 cihazı toptancısından satın alan küçükleri kayda değer görmüyor olabilirler...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,048
Mesajlar
922,832
Kullanıcılar
451,317
Son üye
cırak ve usta

Yeni konular

Geri
Üst