ev için kompanzasyon yapılabilirmi??

Arkadaşlar daha önce bu cihazlardan çeşitli markalar vardı ama en son ''schneider''aynı tür bir ürünü piyasaya sürdü.Cihazlar konvansiyonel kondansatörlü devreler gibi değil Elektronik devreler var.Bu sektördeki önemli bir şirketin bu işe girmesi boşuna değil diyorum.
 
satılan bu cihaz bence tasarrufla hiç alakası yok çünkü arkadşın dediği gibi kondansatör var eğer bu cihaz 80ytl ödeyen vatandaşın faturasını 50-40-60 demiyorum sadece 70ytl ye düşürsün okey ama bence hiç alakası yok zaten evlerde herşey asınıfı birde eve kompanzasyon sadece kablolardaki ömrü uzatır bence benim fikrim bu
 
kardeşim sakın bunlara kanmayın.evdeki saatler aktif saat olduğu için bu cihazların Elektronik saatlerde etkisi olmuyo.denedim.sadece devreden çekilen reaktif enerjiyi etkiliyor.buda vatandaşa degil devlete yansıyor.
 
evde kullanılan cihazların bir çoğu omik yük çeker dolayısıyla reaktif güç kullanırlar
yapacağın kompanzasyon evinde kullandığın cihazlara bağlı
ama günümüz teknolojisinde herşey a sınıf enerji tüketiyor
küçük güçte monifaze kondastörlerle deneme yapa bilirsin (kullandığın kondastörlerin faratına dikkat et)

Arkadaşım, Omik yük aktif güçtür. reaktif güç ise endüktif ve kapasitif yüktür. Ek bilgi : Kompanzasyon yapmamızı gerektiren konu şudur: Motor, flouresan ampul gibi gereçleri çalıştırmak için reaktif enerjiye ihtiyacımız vardır. Kompanzasyon yapılmayan tesislerde ve evlerde bu reaktif enerjiyi TEDAŞ'tan alırız. Bu durumda tedaş'ın hatlarını hem aktif hemde reaktif enerji yükler. Hatlarda ve üretim tesislerinde reaktif enerji için ek kapasite ayrılmak zorunda kalınır. Tüketicilerden ihtiyacı kadar reaktif enerjiyi kendi tesislerinde kurması istenir. Ve kompanzasyon sistemi yapılır. Evlerde kompanzasyon tesisi kurulması zorunluluğu yoktur.
 
arkadaşlar şimdiye kadar yazılanları dikkatli bir şekilde okudum
şimdi:1 Elektrik sayaçları eskiler içlerindeki bobin üzerinden geçen akıma göre manyetik diski döndürmesi sonucu tazıyordu ve yeni sayaçlerde buna benzer bir çalışma prensibi ile akımı baz alan bir sistemle çalıştıklarını düşünüyorum.
sonuç: akımı azalta bilirsek sayacın yazdığı miktar düşeceğini sanıyorum.
2 bazı arkadaşlar evlerde reaktif enerji harcayan eşyanın az olduğu söylediler
bunu biraz açıklaya bilirlermi?
kendi fikrim olarakta bütün cihazlar a sınıfı olsalar bile ısıtıcı, compresor, pompa gib gereçlere yol veriyorlar.
Elektrik Tasarrufu Cihazı - Rexaktif
burada bir bakalım ürünleri de inceleyin fikirleriniz ne olucak?
adamlar skyturk tanıtım videolerı var reklam sağlam
telefonla ulaşıp bir kaç soru sorayım dedim kimse açmadı belkide tesadüftür!

ürünler de akım trafosu bağlamıyorsun şebeke seri de değiller neyi değerlerdirip neyi dengeliyor merak konusu evde yük düştü ve sıfırladı hala sisteme bağlı olması gerekirmi gibi sorular sormayı planlıyordum

iyi çalışmalar
 
sanayide kullanılan tarifelendirme ve değerlendirme hanelerde olmadığı için pek bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Artı olarak genelde evlerimizde omik yük ve kapasitif yük kullanılıyor neden kompanzasyona ihtiyaç duyulsun ki...
 
Dijital sayaçlarda http://www.rexaktif.com/ bu tür cihazları kullanan varsa farkı bize söylebilir. Meskenlerde sonuçta reaktife para ödemiyoruz....
 
arkadaşlar ben bu konuya daha yeni vakıf oldum iş yerlerinde gördüm fakat sonzamanlarda evlerdede yaygınlaşmaya başladı iddalı firmalar var sadece kondansatörle deyil Elektronik devre ilede harmoniyi filitreleme olayı yapıyolar biraz derin araştırmak lazım bu konuda Elektrik yüksek öyrenim görevlileri halkı bilinçlendirmesi lağzım yeni bir sektör oluşuyor buda elektrik maliyetlerinin artması nedeni ile arz talep meselesi gerçekten birşey bilen açıklasın inşallah bizde birşeyler öyreniriz saygılar.
 
arkadaslar konuyu baslatan arkadasımız cevabını almısmı dır bilemiyorum ama su var, evlerde enerji tasarrufu ıcın sayacların calısma prensıplerını ıyı bılmek gerekir. dijital sayaclarda akım ıle gerılım arasındakı acı 90 derece olarak ayarlandıgı ıcın bu tasarruf cıhazları dijital sayaclarda tasarruf saglamazkanısındayım, fakat eski tip mekanık sayacların ıcınde akım bobınlerı ve gerılım bobınlerı bulunmaktadır. teorık olarak bu sayac modelındede akım ıle gerılım arasında kı acı 90 derecedır ama evlerde kullanılan enduktıf guc ceken cıhazlarımızın cektıgı enduktıf akımlardan dolayı akımla gerılım arasındakı acı 90 dereceden farklı bır deger alabılır, bundan dolayı bu cıhazlar eskı tellı sayaclarda işe yarıyabılır, fakat analizör,dijital sayac ve dıger dijital ölçü aletlerinde malesef tasarruf sağlamaz. emonun raporunu ılk yayınladıkları gün inceledim ama orda ölçümleri hangi hangi sayac tıpınde yaptıklarını göremedim, verilmiş bir karar var üzerine söylencek söz yok, ama dusunduklerımı paylasmak ıstedım.
Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
129,898
Mesajlar
931,132
Kullanıcılar
452,784
Son üye
caglayancag

Yeni konular

Geri
Üst