Blacksea_Tech
Üye
Dedemin evinde Elektrik olmadığı bilgisini alınca gittim.Kaçak akım rölesi atmış durumdaydı.Kontrollerden sonra çamaşır makinesinin takılı olduğu prizden fişi çekince k.a.r atmadı.Makinede kaçak olacağı şüphesiyle bir de sağlamasını yapmak için o prize traş makinesini takıp çalıştırdım k.a.r atmadı. Servis çağırmalarını soyleyip ayrıldım. Ertesi gün servis gelmiş, makineyi prize takınca k.a.r atmış, başka prize takınca atmamış. Sorun prizde deyip 45 tl alıp ayrılmışlar. Dayım da bugun prizi değiştirmiş, eski prizin kararmaları oldugunu soylemiş. Makineyi bağlamışlar ve k.a.r atmamış. Servis ve dayım sorunun prizden olduğunu, traş makinesinin az akım çektiginden k.a.r attırmadığını söylemişler. Ama bu mantık dışı çünkü akımla alakalı bir durum olsa makine açık değilken (off konumunda) iken k.a.r atıyordu. O zaman da çekilen bir akım yoktu. Traş makinesi az akım çekiyor olabilir ama kapalı durumdaki makine hiç çekmeyeceğinden bu durum mantıken eleniyor. Ama peki bu yaşanan durumun ne ile alakası olabilir onu anlamadım. Hadi diyelim makineyi yerinden cıkartırken falan hereket edince içindeki kaçak yapan temas eden kablo ayrıldı desem o zaman o prizde k.a.r. attırıp başka prize takınca attırmaması benim garibime gitti. Prizde bir sorun varsa eger neden traş makinesini çalıştırınca k.a.r atmadı onu anlamadım. Fikri olan?